Meny

Pakke Jeg er ikke redd+Foreldrehjelpen

Å oppdra barn er ikke enkelt, men heldigvis er det hjelp å få. "Foreldrehjelpen" kommer alle foreldre til unnsetning, og gir deg praktiske råd som virker. For barna blir det gjensyn med verdens søteste ugle som denne gang skal bevise4 at han ikke er redd. Les mer
Vår pris
296,-

(Bok)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 15 bonuskroner!

Vår pris: 296,-

(Bok)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 15 bonuskroner!

Om boka

Verdens søteste ugle er tilbake!
Lille Ugle er på nattevandring i skogen. Han er et fryktløst rovdyr på jakt. Da er det utrolig irriterende at alle han treffer synes det er etter sengetid. Og redd for mørket er han i all fall ikke, selv om Grevling, Bjørn og Flaggermus påstår noe annet. Ugler skal være oppe om natta, det er uglas jobb. Men kosedyret til Lille Ugle er bitte litte grann redd likevel.

Trass og mørkeredsel
Lille Ugle er like trassig som før, og både små og store vil nok kjenne igjen argumentasjonsteknikkene. Heldigvis har Lille Ugle Pappa, som kan bidra med en beroligende klem. Jonathan Allen har laget en herlig bildebok for alle som noen ganger kan være litt mørkredde, perfekt til høytlesning på sengekanten.

Bli en bedre forelder
Å oppdra barn er ikke enkelt, men heldigvis er det hjelp å få. Foreldrehjelpen kommer alle foreldre til unnsetning, og gir deg praktiske råd som virker. Psykologene Egil Launes og Knut Halfdan Svendsen er rådgivere i TV2s serie I de beste familier. Serien har fått svært positiv mottagelse, og nå kommer de to med boka Foreldrehjelpen. Boka er skrevet for foreldre med barn fra 1 til 10 år, som ønsker innspill og råd i barneoppdragelsen. De to erfarne barnepsykologene er selv fedre med til sammen seks barn. Kjernen i deres budskap er den såkalte 5:1-regelen: Fem ganger ros for hver negative reaksjon!

"En gullgruve for alle foreldre"
Øystein Blaker, psykologspesialist og leder ved
Barne- og ungdomspsykiatrisk seksjon ved Sykehuset Telemark

Konkrete råd
Boka er delt i tre:
Første del handler om kommunikasjonen mellom barn og foreldre og om barnets utvikling og indre liv.

 • Hva er målet med barneoppdragelsen? At barn skal bli sosiale og selvstendige
 • Om det viktige samarbeidet
 • "Skjær dem aldri over en kam" (om barns forskjellighet) 
 • Om barn som små forskere på voksenverden
 • Om å møte barns følelser og trass
 • Om forskjellige foreldrestiler


Annen del tar for seg "barneoppdragelsens ti bud" og utdyper disse. 

 • Hvordan få barnet til å samarbeide uten at du må mase
 • Hvordan være tydelig på en positiv måte
 • Hvordan gi gode beskjeder
 • Hvordan unngå kjefing


Tredje del tar opp konkrete situasjoner som for eksempel handleturer uten mas, problemfrie bilturer og hvordan man kan få barnet til å rydde etter seg;  situasjonene som erfaringsmessig kan være vanskelige for småbarnsfamilier. De viser hvordan vi kan unngå de vanligste fellene og få en hyggelig atmosfære når vi er sammen med barna - og hvordan du kan rette opp igjen fadesen hvis du allerede har gått i fella.

 • Problemfrie bilturer
 • Handleturer uten mas
 • Hvordan få somlekopper tidsnok ut av døra om morgenen
 • Hvordan få barnet til å rydde etter seg

Ditt barns første læremester
Forfatterne baserer seg på Parent Management Training - PMT-metoden, med utgangspunkt i at foreldrene er barnets viktigste læremestre og hjelpere. Dermed er de også best på snuoperasjoner for å få barnet ut av negative handlingsmønstre og inn i en positiv utviklingsspiral. Metoden støttes av Barne- og familiedepartmentet, som tilbyr norske kommuner metoden i sitt arbeid med foreldre som sliter med barneoppdragelsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakta