Meny
Anne Holt: Presidentens valg
Anne Holt: Presidentens valg

Presidentens valg

Serie: Inger Johanne Vik og Yngvar Stubø 3

Ved forrige valg i USA fikk de nesten sin første kvinnelige president. I fiksjonens verden fikk de det allerede i 2005. I Anne Holts forrykende spennende krimroman Presidentens valg (utgitt første gang i 2006) kommer Madam President endatil på Norgesbesøk - og det går aldeles galt. Les mer
Vår pris
299,-
Spar
43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 15 bonuskroner!

Vår pris: 299,-
Spar: 43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 15 bonuskroner!

Om boka

Runhild Skjølaas, redaktør

Presidentvalget i USA er historisk. For første gang har verdens mektigste nasjon fått en kvinnelig president. Nå skal hun på Norgesbesøk, og en godt skjult hemmelighet blir plutselig veldig farlig. 

Norge er godt forberedt da USAs første kvinnelige president stiger ut av flyet og setter foten ned på norsk jord. Tror de. Hun er kommet for å besøke landet slekten hennes en gang forlot, på selveste nasjonaldagen. 

17. mai er katastrofen et faktum. Presidenten dukker ikke opp til frokosten med kongefamilien, hun er sporløst forsvunnet. 

Verdens mektigste kvinne
Hun klarte det! Helen Lardahl Bentley er valgt til De forente staters 44. president og ser fram til det offisielle statsbesøket i fredelige, lille Norge. En pust i bakken for en som nettopp har tatt over styringen av verdens mektigste nasjon, «et land der moral var en dyd og dobbeltmoral en dyd av nødvendighet,» som det heter i boka. 

Det ingen vet 
Madam President ser fram til 17. mai-feiringen med frokost på Slottet og folkefesten i gatene. Vel framme på Hotell Operas beste suite kan presidenten hvile ut. «Jeg slapp unna med det», tenker hun - som så ofte før - for seg selv. Det er ikke bare søvnløsheten hun ønsker å holde for seg selv, den kan faktisk være ganske nyttig. Men noen kjenner presidentens svakeste punkt, og en presidents svake punkt kan fort bli hele nasjonens akilleshæl. 

Sporløst forsvunnet
17. mai er katastrofen et faktum. Presidenten dukker ikke opp til frokosten med kongefamilien, hun er sporløst forsvunnet. Norske myndigheter står overfor en formidabel utfordring, og panikken sprer seg på begge sider av Atlanteren. Aldri før har en amerikansk president blitt borte. Hvem kan stå bak? Hvordan kunne noen forsere det enorme sikkerhetsopplegget rundt den amerikanske presidenten? 

Inger Johanne Vik og FBI
Norsk politi har de amerikanske agentene på nakken samtidig som de leter høyt og lavt etter mulige motiver og gjerningsmenn. Er dette et terroranslag på norsk jord? Hva annet kan det være? Kriminalpsykolog Inger Johanne Vik, som har en gåtefull fortid som FBI-utdannet profiler, blir motvillig innblandet i forsvinningssaken. Hun ser nye sider som politietterforskerne ikke får med seg. Men saken blir en stor utfordring, både på det personlige og faglige plan, og hvis denne saken med presidenten bare kan løses raskt, vil fortiden kanskje ikke innhente henne. 

Presidentens valg ble utgitt første gang i 2006 og danner grunnlaget for tv-serien Modus

 

Fakta

Om forfatteren

Anne Holt (f. 1958) er norsk forfatter, advokat og tidligere politiker. Holt debuterte med romanen Blind gudinne i 1993. Hun var president i Rivertonklubben 2001-03. Holt er særlig kjent for romanene om politibetjent Hanne Wilhelmsen. Hun regnes som en av de viktigste forfatterne av feministisk kriminallitteratur i Norge og er en av Norges mestselgende krimforfattere. 

 

Medlemsblad