Skje din vilje

Den store verden har kommet veltende inn i over Utkant-Norge. Gamle tvister blandes med internasjonal kriminalitet i Jørgen Gunneruds kritikerroste, nye krim. Les mer
Vår pris: 50,-
Spar: 329,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 3 bonuskroner!

Om boka

- Oro jaska beana, roper Magnus Akselsen, vår sympatiske helt, ut i mørket til Varg, men bikkja tar ikke kommando på samisk, så han ber den tie stille på norsk også. Det er ikke lenge siden Magnus Akselsen sluttet som lensmann. Nå sitter han i barndomshjemmet sitt i Rongsund i Vest-Finnmark og grubler over tilværelsen. Vargs bjeffing trekker ham til slutt ut av huset og ned til fjæra. En båt har drevet i land, rett ved brygga hans. I båten ligger et lik. Han tilkaller politiet, men når de kommer, er liket borte og Varg ligger død igjen i snøen - skutt.

Personlig engasjement
På samme tid blir Akselsens unge niese meldt savnet fra Korsfjord. Uten et lik og uten etterlysning, og med en ung jente på vift, er det lite politiet kan eller vil gjøre. Forsvinningen berører Akselsen svært personlig, og når en "ond ånd" tar bolig i jenta i nabohuset, kan han ikke lenger sitte med hendene i fanget. Etter at han motvillig har latt seg overtale til å bli lensmann igjen, blir det fart i sakene, og vesle Korsfjord er plutselig et sted hvor den store verden kommer veltende inn; internasjonal kriminalitet fins side om side med eldgamle samiske eiendomstvister, og den norsk-samiske befolkningen blir spritet opp av russiske handelsfolk, narkosmuglere, mafiamedlemmer, krigstrette irakere og ikke minst en vietnamesisk lensmannsbetjent fra Drammen.

En av de beste krimromanene denne høsten
Kurt Hanssen, Dagbladet

Rik og overbevisende fortelling
Gunnerud utnytter disse ulike bakgrunnene til fulle. Han har skapt et høyst troverdig, originalt og fascinerende persongalleri. Disse personene vil sitte igjen hos deg lenge etter at du har lest ferdig. Det er også skildringen av Finnmark av i dag, om læstadianere og bygdefyll, om konflikter mellom sjøsamer og reindriftssamer, mellom asylsøkere og lokalbefolkning, alt skildret med varme og humor. Gunnerud belyser også forholdene innenfor en etat som har store utfordringer i svært spredtbygde strøk med store avstander.

Nerve tvers igjennom
Terje Stemland, Aftenposten

Stor underholdning - og stor litteratur
"Roman om en forbrytelse," kaller Jørgen Gunnerud Skje din vilje. Kanskje er det for lettere å unnvike kriminalmysteriets skrevne og uskrevne lover. Og samtidig kan han tillate seg litt dypere menneske og miljøskildringer. For der overgår han de aller fleste norske krimforfattere. Lensmann Akselsen er en av de tydeligste og mest levende personlighetene i norsk krim. Han er spesiell, med sin samiske og læstadianske bakgrunn, men han er så overbevisende ekte. At Gunnerud skriver bra psykologisk krim, er ikke lenger noen hemmeliget. Underholdningsmessig er det desto gledeligere at det i Skje din vilje også er rikelig med ytre spenning, med menneskejakt og masse dramatikk. Jørgen Gunnerud skildrer folk og forbrytelser med stor troverdighet, men også friskt og klisjefritt. Som krimforfatter har han ligget på et særdeles høyt nivå helt siden debuten.

Skje din vilje vil ytterligere styrke hans renommé.

Stor underholdning
Arne Guttormsen, Vårt land

Fakta