Meny

Solan og Ludvigs jul + Reodor Felgens julegavetips + Barne tv julekalender

La de små telle ned til jul med NRKs julekalender og en spesialskrevet julehistorie fra Flåklypa. Les mer
Vår pris
364,-

(Bok) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 18 bonuskroner!

Vår pris: 364,-

(Bok) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 18 bonuskroner!

Om boka

I Solan og Ludvigs jul får du historien om hvordan Kjell Aukrusts populære små venner feirer jul. Boka er inndelt i 24 små kapitler. Man kan lese en om dagen i desember, eller man kan lese hele mange ganger - god, gammeldags, deilig julestemning.

Reodor Felgen gir også ut sitt eget julegavetipshefte - lystig lesning med mange geniale ideer!

Oppfinnerkonkurransen
Høyt oppe på toppen av et fjell ligger det et lite hus. I det lille huset bodde Reodor Felgen, Solan og Ludvig. Ved foten av fjellet ligger Flåklypa. Denne morgenen satt Reodor Felgen og finpussa på sin siste oppfinnelse. Han hadde vært oppfinner helt siden han var liten, og nå var det en stor oppfinner-konkurranse i Flåklypa. Reodor hadde vært oppe hele natta for å gjøre ferdig oppfinnelsen sin. Som han skulle ønske at han vant konkurransen! Solan jobba som detektiv. Men det var harde tider. Er det virkelig fpr mye å ønske seg en enste skikkelig kriminalsak som trenger oppklaring?

Ludvig ønsker seg bare en ting: En fredlig julaften akkurat sånn som den pleier å være. Hvem tror du får det de ønsker seg til jul?

Tips til julegaver for enhver
Med i bokpakka følger boka Reodor Felgens oppfinnelser - en oppfinnsom idébok til hvordan du sjøl kan lage gaver til folk du kjenner, til en billig penge. For eksempel dørstopper: Ta en gammel sko eller tøffel. Fyll den med grus. Sett den i døra, så holder den seg oppe. De mer avanserte kan prøve seg på en skill-lager. Et velstelt ytre er viktig. Uavhengig av hvordan hårmotene forandrer seg, vil en nøyaktig og kjemmet skill alltid bli lagt merke til. Man tager en pølseklype, en meter ståltråd og to kammer. Fest kammene til hver ende av pølseklypa med tråden. En stiv skill er sikret!

Fantorangens julekalender
I år har NRK en egen julekalender for de minste, som handler om Fantorangen. Fantorangen er en morsom liten fyr som bor i en ubåt på havets bunn. Barna kjenner ham fra Fantorangens verden på NRKSuper, et program med visjon om at de minste barna skal kjenne seg igjen, lære, oppdage og oppleve gjennom glede, humor og varme.

Gode venner
Kjenner du Fantorangen, Kuraffen, Perla, Mo og Geitekyllingen? Her blir du enda bedre kjent med dem – og du får vite hva de holder på med i de travle dagene før jul. Visste du at Geitekyllingen hjelper selveste Julenissen med å fly sleden sin? Hun vet hva alle får til jul – og hun har sagt at du får noe ekstra fint ...

24 dager igjen!
Julekalenderen består av en bok å lese, 24 luker å åpne – som blir til 24 lottobrikker og et lottospill. Hver luke i kalenderen gir deg i oppgave å gjøre en førjulsaktivitet - syng en julesang, sett hale på en julegris, skriv en ønskeliste, lek "Tampen brenner" og så videre.

Fakta