Meny

Sopp. Plukk og bruk og Sopp på tur

Skogen er full av de flotteste råvarer. I Norges beste gourmetrestauranter serveres sopp nesten rett fra skogen - hvorfor skulle ikke du gjøre det samme? Les mer
Vår pris
418,-
Spar
60,-

Veil. pris: 478,-  (Bok) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 418,-
Spar: 60,-

Veil. pris: 478,-  (Bok) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Kremler, kantareller, steinsopp, piggsopp ... lykken er stor når man kommer over en fin gjeng med disse herlige soppene. Men du skal være sikker på at ikke feil art havner i kørja, og boka Sopp, plukk og bruk samt den lille håndboka Sopp på tur er gode følgesvenner på tur og deretter inn på kjøkkenet.

To praktiske bøker i pakke
Begge bøkene er skrevet av Anne Elisabeth Sceen som er autorisert soppkontrollør. Den lille hånd-boken er perfekt til å ta med i sekken, og beskriver 11 gode matsopper med forvekslingsarter. Den større Sopp, plukk og bruk beskriver alle våre beste matsopper i tekst og gode bilder samt dem du bør droppe. Det er nemlig fire arter du absolutt skal unngå. Det er hvit fluesopp, grønn fluesopp, spiss giftslørsopp og butt giftslørsopp. Disse er dødelige og må ikke inn i munnen. Enhver sopplukker er redd for å ta feil, men med disse bøkene er det enkelt å sjekke om det fins forvekslingsarter som ikke bør i kurven. Å plukke hvit champinjong er for eksempel ikke for amatører. Sjekk alltid med en soppkontrollør, selv om du er temmelig sikker på at det ikke er hvit fluesopp.

Kokkens favorittråvare
Sopp, plukk og bruk har også gode forslag og oppskrifter på ymse retter. Sopp kan brukes i pastaretter, i supper og gryter. Boka har temmelig fristende forslag, syns jeg. Og husk at sopp er sunt. Du får i deg vitamin B, selen, sink, kalium, jern, fiber, proteiner og en del antioksidanter. Sopp kan konserveres for senere bruk. Boka forteller hvordan du tørker og forveller. Har du plukket en del, kan du jo lage en soppsoya, altså en holdbar kryddersaus som kan brukes som smaksforsterker i gryter og supper.

Boka avsluttes med en svært så nyttig tabell over artene, hvor det er sannsynlig at du finner dem samt hvordan de smaker og kan brukes.

Fakta

Om forfatteren

Anne Elisabeth Scheen er soppsakkyndig og en av landets rundt 300 autoriserte soppkontrollører. Hun er styremedlem i Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening, flittig hobbykokk og en erfaren kursholder av både sopp og matkurs. Hun er også en ivrig naturfotograf, med flere utstillinger bak seg.

Medlemsblad