Meny
 

Stieg Larsson trilogi

Vår pris
349,-
Spar
698,-

Veil. pris: 1047,-  (Bok) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Bok
Bok
Vår pris: 349,-
Spar: 698,-

Veil. pris: 1047,-  (Bok) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Menn som hater kvinner
Finansjournalisten Mikael Blomkvist trenger en pause og bestemmer seg for å ta et avbrekk fra jobben i tidsskriftet Millennium. Samtidig med dette får han et oppdrag fra Henrik Vanger, tidligere en av Sveriges fremste industriledere. Han ønsker at Blomkvist skal skrive Vanger-slektens historie, men det viser seg raskt at dette er et skalkeskjul for at han ønsker å finne ut hva som skjedde med hans unge slektning, Harriet, som har vært sporløst forsvunnet i snart førti år. Sammen med Lisbeth Salander graver Blomkvist i familien Vangers fortid, og de avdekker mørkere og blodigere hemmeligheter enn noen av dem kunne ane. Dette er den første romanen om Blomkvist og Salander.

Jenta som lekte med ilden
Lisbeth Salander vil bare leve et liv i fred. Nå er den spede jenta anklaget for trippelmord, forfulgt av presse, politi og kriminelle. Boka begynner mens Lisbeth Salander er på ferie i Karibien, hun leser matematisk teori, drikker drinker og soler seg. Kort tid etter at hun er kommet hjem til Stockholm, blir hun politiets hovedmistenkte i en dobbeltdrapssak. Mikael Blomkvist kan ikke tro at Lisbeth er morder. Men helt sikker er han ikke. Han vet hva hun er i stand til. For som det står et sted i boka: "Lisbeth Salander er kvinnen som hater menn som hater kvinner."

Luftslottet som sprengtes
To hardt skadede personer kommer inn på akuttmottaket på sykehuset i Göteborg. Den ene er Lisbeth Salander, som er etterlyst mistenkt for dobbeltmord. Hun har en livstruende skuddskade i hodet og må opereres umiddelbart. Den andre personen heter Alexander Zalachenko, en eldre mann med alvorlige skader etter at Salander har hugget ham med en øks.

Den tredje og avsluttende delen i Stieg Larssons Millennium-serie fortsetter der Jenta som lekte med ilden sluttet. Salander overlevde å bli levende begravet, men problemene er langt fra over for Lisbeth Salander. Zalachenko har tidligere vært yrkesmilitær i den sovjetiske etterretningstjenesten, han er dessuten Salanders far, og det er han som har forsøkt å ta livet av henne. Sterke krefter vil bringe Lisbeth Salander til taushet.

Samtidig graver Mikael Blomkvist i Salanders skjulte fortid og kommer snart på sporet. Han skriver på en avslørende reportasje som kommer til å renvaske Lisbeth Salander og ryste regjeringen, Säpo og hele landet i sine grunnvoller. Endelig har Lisbeth Salander en sjanse til å ta et oppgjør med fortiden sin, samtidig som rettferdigheten - den virkelige - kan seire.

FAKTA
Utgitt:
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788252568646
Nr: 2635410
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger