Meny
Long Litt Woon: Stien tilbake til livet. Om sopp og sorg

Stien tilbake til livet: om sopp og sorg

«... utrolig varm og velskrevet og enormt rørende! Jeg nyter hver side!»

Hvordan finne tilbake til livsgleden? Unik, rørende og uventet morsom bok om å komme seg videre etter en av livets kilevinker.

Les mer
Anmelderfavoritt
Følelser
Forskningsformidling
Natur
Vår pris
79,-
Spar
263,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 79,-
Spar: 263,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Sjarmerende og lærerikt

Hvordan finne tilbake til livsgleden? Den originale, norske boka Stien tilbake til livet har tatt verden med storm.

– Dette er fortellingen om en reise som startet da livet mitt ble snudd opp ned. Jeg gikk inn i skogen og kom ut av sorgen, forteller Long Litt Woon, forfatter av en av Norges mest oversatte sakprosabøker. – Boka har to fortellinger. Den ene handler om at jeg oppdager soppens verden sett gjennom min bakgrunn som antropolog, sier hun. – Den andre er en reise gjennom sorg.

Sjokket
Historien bak suksessen er trist. Forfatteren ble brått enke, og sorgen over det plutselige tapet av ektemannen var overveldende. – Jeg mistet min beste venn og mitt ankerfeste i Norge, forteller hun. – Vi var to om livet. Hvordan kunne hun finne et rom for den bunnløse sorgen og fortvilelsen og en vei videre alene?

«En av de mest overraskende og originale bøker jeg har lest på lenge»

Knut Olav Åmås, dr. philos., direktør for stiftelsen Fritt Ord og forfatter

Soppdagelser
I Stien tilbake til livet deler hun sin reise med oss og hvordan hun takler tapet av sin livspartner, sitt livsvitne. Ved en tilfeldighet blir hun interessert i sopp-plukking. Hun blir en «soppdager»! Sammen med henne går vi den kronglete stien gjennom skogen og sorgen til oppdagelsen av soppens fascinerende verden og sopp-plukkegleden.

Livsendringen
Gradvis vender livsgleden tilbake, en sopp om gangen. Nysgjerrigheten og entusiasmen blir mer og mer vekket, og i boka deler hun historier både fra sorggruppa og soppskogen. Boka er lærerik, både om å gi seg selv rom til å takle livsendringer og om soppsanking.

Nyfunnet glede
– Når du sørger, blir sanseapparatet ditt sløvet. Maten smakte papp. Jeg hørte dårlig og så dårlig. Men en sentral greie på sopptur, er lukt. Jeg ble nødt til å skru på sanseapparatet, nødt til å våkne til live, til å oppleve ting. Å sørge er å redefinere seg selv, et identitetsarbeid. Jeg begynte å samle på glede, og soppen ga meg glede. Den førte meg gjennom soppriket og ut av sorgen.

Verdenssuksess
Boka har begeistret forleggere verden rundt og er dermed blitt oppdaget av lesere over hele kloden. «Rørende og uventet morsom,» skriver anmelderne, og triller superlativer som «fortryllende», «unik» og «medrivende». I USA har selveste Oprah Winfrey anbefalt denne unike leseopplevelsen. 

 

FAKTA
Utgitt:
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788252592238
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8185956
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Long Litt Woon (f. 1958) er født og oppvokst i Malaysia og er magister i sosialantropologi fra Universitetet i Oslo. Hun er tidligere direktør for Likestillingssenteret. I dag driver hun rådgivningsselskapet Long & Olsen og er også soppsakkyndig. Stien tilbake til livet (2017) er hennes debutbok og hittil utgitt i 16 land.

«... utrolig varm og velskrevet og enormt rørende! Jeg nyter hver side!»

«En av de mest overraskende og originale bøker jeg har lest på lenge – så mye å lære og reflektere over, om å være menneske og om et naturfenomen.»

«Rørende, raffinert og vitenskapelig.»

«Skrevet med ubeskrivelig eleganse og intensitet.»

«Rørende og uventet morsom.»