Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Stien tilbake til livet: om sopp og sorg

«... utrolig varm og velskrevet og enormt rørende! Jeg nyter hver side!»

Sissel Gran, psykolog og forfatter

Hvordan finne tilbake til livsgleden? Unik, rørende og uventet morsom bok om å komme seg videre etter en av livets kilevinker.

Les mer

299,-

342,- Spar: 43,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Sjarmerende og lærerikt

Hvordan finne tilbake til livsgleden? Den originale, norske boka Stien tilbake til livet har tatt verden med storm.

– Dette er fortellingen om en reise som startet da livet mitt ble snudd opp ned. Jeg gikk inn i skogen og kom ut av sorgen, forteller Long Litt Woon, forfatter av en av Norges mest oversatte sakprosabøker. – Boka har to fortellinger. Den ene handler om at jeg oppdager soppens verden sett gjennom min bakgrunn som antropolog, sier hun. – Den andre er en reise gjennom sorg.

Sjokket
Historien bak suksessen er trist. Forfatteren ble brått enke, og sorgen over det plutselige tapet av ektemannen var overveldende. – Jeg mistet min beste venn og mitt ankerfeste i Norge, forteller hun. – Vi var to om livet. Hvordan kunne hun finne et rom for den bunnløse sorgen og fortvilelsen og en vei videre alene?

«En av de mest overraskende og originale bøker jeg har lest på lenge»

Knut Olav Åmås, dr. philos., direktør for stiftelsen Fritt Ord og forfatter

Soppdagelser
I Stien tilbake til livet deler hun sin reise med oss og hvordan hun takler tapet av sin livspartner, sitt livsvitne. Ved en tilfeldighet blir hun interessert i sopp-plukking. Hun blir en «soppdager»! Sammen med henne går vi den kronglete stien gjennom skogen og sorgen til oppdagelsen av soppens fascinerende verden og sopp-plukkegleden.

Livsendringen
Gradvis vender livsgleden tilbake, en sopp om gangen. Nysgjerrigheten og entusiasmen blir mer og mer vekket, og i boka deler hun historier både fra sorggruppa og soppskogen. Boka er lærerik, både om å gi seg selv rom til å takle livsendringer og om soppsanking.

Nyfunnet glede
– Når du sørger, blir sanseapparatet ditt sløvet. Maten smakte papp. Jeg hørte dårlig og så dårlig. Men en sentral greie på sopptur, er lukt. Jeg ble nødt til å skru på sanseapparatet, nødt til å våkne til live, til å oppleve ting. Å sørge er å redefinere seg selv, et identitetsarbeid. Jeg begynte å samle på glede, og soppen ga meg glede. Den førte meg gjennom soppriket og ut av sorgen.

Verdenssuksess
Boka har begeistret forleggere verden rundt og er dermed blitt oppdaget av lesere over hele kloden. «Rørende og uventet morsom,» skriver anmelderne, og triller superlativer som «fortryllende», «unik» og «medrivende». I USA har selveste Oprah Winfrey anbefalt denne unike leseopplevelsen. 

 

Medlemsvurdering:
Dette var en uvanlig, men meget god bok, spesielt om en er interessert i soppsanking. Hvordan en opplever og gjennomlever sorg er svært individuelt. Forfatteren presenterer noen av sine tanker og minner på en fin og nøktern måte. Boken er ellers meget velskrevet.

Bjarne Meling

Se alle vurderinger

Detaljer

Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788252592238
Utgivelsesår
2021
Format
21 x 14 cm
Nr
8185956

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatteren

Long Litt Woon (f. 1958) er født og oppvokst i Malaysia og er magister i sosialantropologi fra Universitetet i Oslo. Hun er tidligere direktør for Likestillingssenteret. I dag driver hun rådgivningsselskapet Long & Olsen og er også soppsakkyndig. Stien tilbake til livet (2017) er hennes debutbok og hittil utgitt i 16 land.

Anmeldelser

«... utrolig varm og velskrevet og enormt rørende! Jeg nyter hver side!»

Sissel Gran, psykolog og forfatter

«En av de mest overraskende og originale bøker jeg har lest på lenge – så mye å lære og reflektere over, om å være menneske og om et naturfenomen.»

Knut Olav Åmås, dr. philos., direktør for stiftelsen Fritt Ord og forfatter

«Rørende, raffinert og vitenskapelig.»

La Repubblica

«Skrevet med ubeskrivelig eleganse og intensitet.»

La Stampa

«Rørende og uventet morsom.»

The New York Times

Medlemmers vurdering

B
Bjarne Meling – 11.10.2021

– Dette var en uvanlig, men meget god bok, spesielt om en er interessert i soppsanking. Hvordan en opplever og gjennomlever sorg er svært individuelt. Forfatteren presenterer noen av sine tanker og minner på en fin og nøktern måte. Boken er ellers meget velskrevet.

P
Per Oscar Berg – 26.08.2021

– En elendig bok. Dette må være den dårligste boken i bokklubbens historie. Lite om sorg og veien ut av sorgen, men bøttevis om veier og stier i skogen på sopptur. TOTALT UINTERESANT!!!

M
May L.Ananiassen – 25.08.2021

– En annerledes roman....blanding av personlige opplevelser og fakta om sopp. Et veldig godt språk, som gjør det lett å lese og forstå. Denne boka gjorde et dypt inntrykk på meg, jeg opplevde den som både vemodig, rørende og optimistisk - i tillegg til fine bilder og faktaopplysninger om noen relativt vanlige sopper.

R
Runhild Skjølaas, Redaktør – 16.06.2021

– Plutselige omveltninger i livet kan sette oss helt ut av spill. I "Stien tilbake til livet" blir vi med på forfatterens vei ut av sorgen og til å oppleve livsglede igjen. Hun deler raust fra egne erfaringer og byr på interessant stoff om sin nyoppdagede interesse for sopp! Det er en leseopplevelse å bli både klokere og inspirert av.

Bøker som ligner på Stien tilbake til livet: om sopp og sorg:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
199,- 439,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv