Stumme skrik

; Kin Wessel (Illustratør)

1705: Et grotesk syn møter Thomas av Boueberge i den dansk-norske hovedstaden. Les mer
Vår pris: 99,-
Spar: 300,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 5 bonuskroner!

Om boka

Den stakkars Andreas Bødker blir 12. september 1705 funnet hengt i et kastanjetre. Tauet er bundet i det lange håret hans. Men i stedet for at håret løsnet fra skallen, hadde Andreas Bødkers tunge kropp fått huden til å løsne fra ansiktet og kraniet, ja fra hele øverste delen av kroppen. Da han ble funnet var huden trukket opp over øynene og gjennom de tomme øyenhulene kunne man se inn på den blodige skallen. Petter må snu seg vekk fra det groteske synet. Husmannssønn Hans Kiær blir arrestert og fengslet for drapet - for kroverten på Tre Hiorter kan fortelle at Bødker og Kiær hadde ranglet og drukket tett hele kvelden og kranglende forlatt vertshuset sammen. Han gir en beskrivelse av den unge Hans Kiær som blir funnet bak en av møllene utenfor Vesterport, hvor han sover ut rusen. Nå blir han straks arrestert.

Kurt Aust er en krimforfatter som fortjener mange lesere.
Dagbladet

Svensk seriemorder?
Noen dager senere blir student Nicolai Worre skutt i studentkollegiets hage. Og som ikke det burde være nok, blir borgermester Sigwald Dvedal funnet død og spiddet på en statue på Kongens Nytorv. Ved siden av statuen står en soldat i svensk uniform, svingende på en blodig sabel og med tungen skåret ut av kjeften. Er det svenske spioner som står bak drapene? Byens folk er skremt nå, og svenskene er lette å hate. Snart ropes det høyt på hevn i hele København. Det jaktes på svensker, og til og med Petter Hortten, som slett ikke er svensk, men norsk - føler seg utrygg. Norsk eller svensk - det låter likt i vettskremte danske ører.

En ung Ludvig Holberg og enda yngre Petter Wessel er representert i et frodig persongalleri i en stadig bedre bokserie.
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Tro og viten
Stumme skrik er Kurt Austs sjette historiske krimroman om professor Thomas av Boueberge og Petter Hortten som løser krimgåter i Danmark-Norge på begynnelsen av 1700-tallet - i Opplysningstidens morgengry. Thomas tror på den nye tidens vitenskapelige oppdagelser, og løser mordmysteriene ved hjelp av rasjonell tenkning, logikk og fornuft. Petter Hortten, som er fra enkle kår i Norge, bærer fremdeles i seg overtroens skygger. Men etter hvert tør også han å slippe tak i religionens harde håndgrep, og i løpet av samarbeidet med Thomas utvikler Petter seg til en frittenkende ung mann. Vitenskap satt opp mot gammel tenkning i en brytningstid der menneskene får tilgang på ny kunnskap - ja, Kurt Aust er i sitt ess! Dette er en epoke han kjenner seg hjemme i!

Glimrende underholdning
Sindre Hovdenakk, VG

Fakta

Om forfatteren

Kurt Aust

Kurt Aust (f. 1955) er født og oppvokst i Danmark, men har bodd i Vestfold siden 1982. Aust fikk Aschehougs debutantstipend for sin kritikerroste debutroman Vredens dag (1999), en historisk kriminalroman med handling fra 1700-tallets Danmark-Norge og med den danske professoren Thomas av Boueberge og hans norske assistent Petter Hortten i hovedrollene. Om dem handler også fem andre romaner, blant annet Hjemsøkt (2003) - som Kurt Aust fikk både Rivertonprisen og Glassnøkkelen for - og Stumme skrik (2013). I disse bøkene er krimintrigen elegant vevet inn i det historisk-politiske bakteppet, og bøkene viser oss tidens mennesker og formidler de tanker og ideer som da rådet i Norden og Europa. Kurt aust har også skrevet andre romaner.

Bla i boka