Meny
 

Sukkerdøden

Hva skjedde egentlig da åtte år gamle Kari Helene fant lillebroren sin død på gulvet? Seksten år senere og hundre kilo tyngre husker hun det plutselig. Les mer
Vår pris
99,-
Spar
290,-

Veil. pris: 389,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 99,-
Spar: 290,-

Veil. pris: 389,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Presentert av Marius Aronsen, redaktør i Bokklubben Nye Bøker

Ingen forfattere vet bedre enn Unni Lindell hvor viktig det er å treffe den riktige, gufne og dragende tonen fra første setning. I Sukkerdøden kastes vi rett ut i en scene der en liten, tilsynelatende tilfeldig, tildragelse gir omveltende innsikt for et såret sinn, som så reagerer slik at nye skjebnesvangre handlinger settes i gang. Vi møter den store, uformelige Kari Helene Bieler der hun beskjemmet står foran disken på det fornemme konditoriet Pascal i Oslo og har bestilt sin daglige, solide rasjon med kaker. Plutselig mister betjeningen en småkake ned på disken så melisen spruter. Dette setter Kari Helene seksten år tilbake i tid. Bilder fra lillebrorens tragiske død strømmer fram i henne.

Feit krim!                                              
Kurt Hanssen, Dagbladet

Kari Helene er en sterkt traumatisert ung dame. Livet tok en skjev retning da hun som sjalu åtteåring skal ha kvalt lillebroren sin med en pute. Moren var ikke hjemme da det skjedde, og i ly av en streng og dominerende far har Kari Helene undertrykket vissheten om babyens død. Til politiet ga foreldrene en annen forklaring, som gjorde at dødsfallet offisielt ble ansett som krybbedød. Men stakkars Kari Helene har slitt med skyldfølelsen hele livet.

Det mest spennende er hovedpersonen, som aldri skulle ha jobbet i politiet (...) Isaksen står for det rasjonelle mannlige og vestlige, mens Dahle står for følelser, det kvinnelige østlige.
Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

Tørster etter hevn
Det viser seg at kripossjef Martin Egge har hatt personlige bekjentskaper som en mann i hans stilling ikke burde hatt. Overvektige Kari Helene er datteren til John Gustav Bieler, en av dem Egge beskriver som "såkalte gamle venner", noen han har vokst opp med, men som han ikke ville valgt som venn i voksen alder. Spesielt ikke siden han ble politi. Martin Egge kom til Bielers hjem den gangen Lillegustav døde. Siden har han hatt et spesielt forhold til Kari Helene. Hun er en av flere "åstedsbarn" som Egge har hjulpet videre. Og det er Martin Egge Kari Helene kontakter da hendelsen fra 16 år siden kommer tilbake: "Jeg må snakke med deg, Martin. Nå skal jeg fortelle deg det aller verste." Martin og Kari Helene rekker aldri å møtes. Noen tar livet av ham.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 427
ISBN: 9788252575590
Utgave: 1. utg.
Nr: 9015493
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger