Meny
 
Mesterfortelleren Margaret Atwoods moderne klassiker om et samfunn der kvinner fratas alle menneskerettigheter er rykende aktuell. Tjenerinnens beretning er filmatisert flere ganger, sist av HBO, og satt på på mange teaterscener. Hovedpersonens ukuelighet gjør dette til en stor leseopplevelse og en bokgave du kan være stolt av å gi.
Mesterfortelleren Margaret Atwoods moderne klassiker om et samfunn der kvinner fratas alle menneskerettigheter er rykende aktuell. Tjenerinnens beretning er filmatisert flere ganger, sist av HBO, og satt på på mange teaterscener. Hovedpersonens ukuelighet gjør dette til en stor leseopplevelse og en bokgave du kan være stolt av å gi.

Tjenerinnens beretning

; Merete Alfsen (Oversetter) ; Merete Alfsen (Oversetter)

Hva hvis ekstreme krefter kupper makten og snur samfunnet slik vi kjenner det, fullstendig på hodet? Våkn opp! Les mer
Vår pris
299,-
Spar
43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 299,-
Spar: 43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Kan du forestille deg et samfunn der mennene totalt dominerer og kvinner er fullstendig umyndiggjort og delt inn i kategorier? Koner, kledd i blått, styrer husholdningen, kvinner i grønt lager mat og vasker, de gråkledde er satt til å fjerne livsfarlig avfall, mens tjenerinnene i lange røde kapper og hvite hodeplagg som skjuler ansiktet, har som eneste oppgave å bli gravid med husets herre for å gi barnløse, velstående ektepar arvinger.

En moderne klassiker
«Det er en historie som har fått en rekke nye liv på egen hånd,» sier forfatteren Margaret Atwood om den berømte romanen som har blitt filmatisert for både kino og tv, satt opp på teaterscener, som radiohørespill, opera og ballett. Atwood så for seg dette skremmende scenariet for 30 år siden. Tjenerinnens beretning er en moderne klassiker med ny aktualitet, og den har føket oppover på bestselgerlistene det siste halvåret.

Tjenerinnene i lange røde kapper og hvite hodeplagg som skjuler ansiktet, har som eneste oppgave å bli gravid med husets herre.

Hva skjedde?
Fortellingen er lagt til Gilead, en republikk bygget opp fra restene av et Amerika ødelagt av strålingskatastrofer og sykdommer. Fanatisk religiøse grupper har overtatt makten og innført et patriarkalsk diktatur. Kvinner er fratatt alle sine rettigheter, og overgrep og diskriminering er legalisert. Vi møter hovedpersonen Offred, som over natten blir fratatt jobben, tilgang til bankkontoen sin og alle sine rettigheter av de nye makthaverne. Et fluktforsøk ender med at hun blir fanget. De tar fra henne datteren og sender henne på opplæring til å bli tjenerinne. Hun plasseres blant fremmede og har kun én oppgave: hun skal produsere barn. De som ikke adlyder, får grusomme straffer.

«En sylskarp thriller ... en rik og kompleks roman.»

The New York Times

Hemmelige krefter
Men Offred har en hemmelig drivkraft for å overleve. Hun vil finne igjen datteren sin, og ingenting skal få stoppe henne i å gjenforenes med henne. Da hun en dag drar kjensel på en venninne blant de nyankomne kvinnene, tar historien en ny retning. Tjenerinnens beretning er en skremmende bok, en skarp satire skrevet med vidd og innsikt. Samtidig er den en vakker, gripende og livsbejaende bok - og uhyre spennende.

«Da den først kom ut, ble den sett på som temmelig søkt. Men da jeg skrev, forsikret jeg meg om at jeg ikke tok med noe som mennesker ikke allerede hadde gjort en gang, et sted.»

Margaret Atwood

FAKTA
Utgitt:
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788252588088
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8111782
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Margaret Atwood (f. 1939) er en av Canadas mest betydelige forfattere. Hun er utdannet ved University of Toronto og Harvard, og har virket som universitetslærer ved en rekke kanadiske universiteter. Atwood har skrevet mer enn 30 bøker og utgjør en tydelig stemme i det kanadiske politiske og kulturelle landskapet. Hun er nådeløs i sin behandling av alt som ikke fører til økt toleranse og forståelse, og spør seg selv - og leseren - hvor vi er på vei. I tillegg til lyrikk og romaner har Atwood skrevet essay og barnebøker, laget tegneserie og tv-produksjoner, samt fungert som kritiker. Hennes bøker er oversatt til 33 språk og har gitt henne over 60 litterære priser, blant annet den prestisjetunge Booker-prisen 2000 for Den blinde morderen.