Meny

Tre fortellinger

; Venke Agnes Eng (Oversetter)

Jan Lööfs bøker Det røde eplet, Morfar er sjørøver og Skrap-Nils er utropt til klassikere av forrige generasjon marihøneunger. La dine egne barn få den samme uforglemmelige leseopplevelsen. Les mer
Vår pris
79,-
Spar
170,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 4 bonuskroner!

Vår pris: 79,-
Spar: 170,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 4 bonuskroner!

Om boka

Jan Lööfs bøker er fantastiske hyllester av fantasiens kraft. En tur i hans univers glemmer du aldri. I denne boka får du tre klassiske historier samlet mellom to permer.

Det røde eplet
Da mannen i den stripete dressen la eplet sitt i vinduskarmen, var det for at det skulle bli modent. Men det gikk ikke akkurat slik. Papegøyen kom til å dytte eplet ut av vinduet. Dermed ble det satt i gang en lang rekke merkelige hendelser, før eplet igjen havnet i vinduskarmen. I mellomtiden hadde det skjedd litt av hvert.

Morfar er sjørøver
Utenfor huset er en hengekøye. Inne sitter morfar med et skip på en flaske; han har vært sjørøver, forteller han. Han får motbør fra mormor, som sier at det er bare tøys. Han har jo jobbet i postvesenet hele sitt liv. Men når mormor sover, reiser gutten og morfar ut på tokt. Først henter de de gamle sjørøverkompisene på kroa, så kjemper de mot morfars gamle sjeik-fiende på de sju hav.

Skrot-Nisse
Kalles foreldre skal på ferie, og han skal være hos onkel Skrap-Nils så lenge. Gjett om han gleder seg! Skrap-Nils har tatt seg fri for anledningen - og for å bygge om prammen til hjuldamper. Han har nemlig tenkt seg til Afrika. Sammen med gubben Kvarnsten bygger Kalle og Skrap-Nils båten som tar dem med ut på en uforglemmelig reise.

"Bøkene er obligatoriske i en hver velutstyrt barnebokhylle. "
Knut Hoem

Friske klassikere
Det er ikke alle bøker som oppleves moderne eller forfriskende eller rett og slett fantastiske 34 år etter utgivelse. Men disse bøkene gjør det. Mye skyldes de utrolige historiene, som fascinerer og trollbinder leseren. Det røde eplet har så mange vendinger og tilfeldigheter som overrasker og gjør at historien blir for god til å være sann, og vi kneggler av den slemme frukthandleren som til slutt ikke skjønner noen ting. Morfar er sjørøver tar oss med på halsbrekkende eventyr og reiser, med morfar som øyensynlig sitter og er kjedelig i en ørelappstol. Skrap-Nils er i tillegg udødeliggjort gjennom animasjons tv-serien som ble sendt på barne-tv i 1979–84.

Jan Lööf er en av Sveriges mest kjente barnebokforfattere, og en levende klassiker. Hans fargesterke, detaljrike og klare tegninger skaper et eventyrlig rom hvor både høytleseren og barnet kan være sammen - lenge - og komme tilbake igjen og igjen. Den allsidige kunstneren er også jazzmusiker og tegneserietegner.

Fakta