Meny
 

Tre julefortellinger

Ingen kan trylle fram tradisjonsrik julestemning som Alf Prøysen. I denne boka finner du hans tre beste julefortellinger. Les mer
Vår pris
262,-
Spar
37,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 262,-
Spar: 37,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Ingen kan trylle fram tradisjonsrik julestemning som Alf Prøysen. I denne boka finner du hans tre beste julefortellinger.

I Prøysens klassiske julefortellinger er det alltid snø, roen har senket seg med julemørket, og det er nesten så man kan kjenne duften av granbar og pepperkaker. Les om Snekker Andersen som møtte Julenissen og dro på besøk for å skape jul hos nissefamilien, om folkene i den lille bygda som var så fæle til å glemme og om jenta som dro til byen for å se på julegaten.

I «Den vesle bygda som glemte at det var jul» er en liten jente den eneste som husker at det er jul, så hun heiser juleneket opp i flaggstanga. Alle småfuglene blir lykkelige over at juleneket endelig har kommet opp, og snart sprer den glade nyheten seg i bygda.

I «Den vesle gutten og julenissetoget» er det igjen en liten jente som er ute og går langs veien. Hun er på vei til sentrum for å se på den fine juleutstillingen i butikkvinduet. På veien møter hun en underlig, gråkledt liten gutt, som hun tar med seg for å se juleutstillingen. Og da skjer det noe rart …

«Snekker Andersen og Julenissen« har blitt en virkelig klassiker, og trenger egentlig ingen tradisjon. Her snur Prøysen på flisa, og lar oss ta del i julefeiringa til nissens barn. De er verken godt vant med å ha faren sin hjemme, eller med gaver.

Nye illustrasjoner
For over 20 år siden illustrerte Jan-Kåre Øien to av Prøysens julefortellinger. Til denne samleutgaven har han laget splitter nye illustrasjoner til «Snekker Andersen og Julenissen», Prøysens kanskje mest kjente julehistorie. «Snekker Andersen og julenissen» og «Den vesle gutten og julenissetoget» ble første gang utgitt i samlingen «Alle tiders gullhøne» fra 1959 mens «Den vesle bygda som glømte at det var jul» første gang ble utgitt som bildebok i 1966.

Fakta