Meny
To romaner av Knut Faldbakken i ett bind: Turisten og Gjensynet

Turisten og Gjensynet

Turisten bekrefter at Faldbakken kan skrive spenningsbøker som få andre.

, VG
Knut Faldbakkens lune krimetterforsker fra Hamar, Jonfinn Valmann, må bruke alt han kan som politimann i møte med hardkokte kriminelle på Spanias solkyst. I neste sving får han et ti år gammelt uløst drapsmysterium i fanget. To bøker i ett bind: Turisten og Gjensynet. Les mer
Vår pris
299,-
Spar
43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 15 bonuskroner!

Vår pris: 299,-
Spar: 43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 15 bonuskroner!

Om boka

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

«Antakelig er jeg for 'seriøs' for krimbransjen. Sadisme, smakløse drapstablåer og blod i bøtter og spann er ikke min greie. Men det dauer folk hos meg og,» sier Knut Faldbakken, som i år feirer 50 år som forfatter. Han har siden debuten gjort seg gjeldende i norsk litterær offentlighet. Kombinasjonen av språklig virtuositet, psykologisk innlevelsesevne og sikker sans for drama, der han ikke går av veien for tabuer og hellige kuer, gjør at få norske forfattere er blitt så mye lest og heftig debattert som Faldbakken. 

I 2002 tok han steget over til krimsjangeren med den rolige Hamar-etterforskeren Jonfinn Valmann, og har blitt der. Gled deg til dobbelt gjensyn med Valmann og hans nærmeste, og ikke minst Faldbakkens uforlignelige persongalleri, lune humor, svarte dramatikk og besnærende mellommenneskelige spill.

Morens hemmeligheter
I både Turisten og Gjensynet blir vi med Valmann utenom arbeidstid. En politimann kan ikke la være å lete etter svar når hans nærmeste kommer opp i vanskeligheter. I Turisten blir Valmann konfrontert med ferieparadiset Marbellas skyggeside og sin egen mors hemmeligheter. Han og moren har ikke kontakt, men nå får han beskjed - som nærmeste pårørende - at hun ligger hardt skadd på et sykehus i Spania. På solkysten florerer korrupsjon, utpressing, hvitvasking og dopsmugling, og det kan se ut til at moren har en tilknytning og befinner seg i akutt fare. Jonfinn drar motvillig av gårde, og dras inn i etterforskningen av et hardbarket forbryternettverk. Og uten sin formelle status som etterforsker har han bare seg selv å stole på.

«Turisten bekrefter at Faldbakken kan skrive spenningsbøker som få andre.» 

Sverre Mørkhagen, VG

«Så er det bare å bli med Valmann til Solkysten og nyte avbrekket fra Hamar med ham. Det er en roman preget av en nesten litt løssluppen frihetsfølelse, av å befinne seg et sted der en kan slippe seg litt løs og ta det litt ut.»

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

I Gjensynet er Valmann tilbake på hjemlige trakter da han inviteres med i festkomiteen for neste gjenforeningsfest for Hamar-russen 1985. Litt overrasket blir han til slutt med og skjønner etter hvert at det ikke var helt uten baktanker at hans gamle klassekamerater ville ha med seg akkurat ham i komiteen. Den forrige festen endte i tragedie da klassens ubestridte lederfigur ble funnet død i hotellbadstuen. Vennegjengen fra den gang har på ingen måte lagt dette bak seg, og ufrivillig avdekker Valmann litt etter litt dramatikken som gjærer bak de tilsynelatende harmoniske fasadene. For ingen var vel egentlig helt slik de så hverandre, verken den gang, i klasserommet, eller nå - 30 år etterpå. 

«Etter ni kriminalromaner kan man fastslå at Faldbakken gjorde et smart valg. Han skriver proft, behagelig og godt - det er en sjeldenhet i kriminallitteraturen.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«… her er maktforhold i ekteskap og familie, fortidige hendelser som styrer det som skjer på nåtidsplanet, kjærlighet som blir til hat, og til og med litt småpikant erotikk er kommet med. Pluss et drapsmysterium.»

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

 

Fakta

Om forfatteren

Knut Faldbakken (f. 1941) debuterte i 1967 med romanen Den grå regnbuen. Faldbakken studerte psykologi ved Universitetet i Oslo, men forlot studiene og ble i stedet journalist og forfatter. Han fikk gjennombrudd med Sin mors hus (1969) og er en av våre mest kjente og leste forfattere med suksesser som Uår-bøkene, Insektsommer, Bryllupsreisen, Glahn og Adams dagbok. Bøkene er oversatt til over 20 språk, og er solgt i millioner i inn- og utland. Faldbakken ble tildelt Brages hederspris for sitt forfatterskap i 2012.

 

Medlemsblad

 

Anmeldelser

Turisten bekrefter at Faldbakken kan skrive spenningsbøker som få andre.

, VG

Så er det bare å bli med Valmann til Solkysten og nyte avbrekket fra Hamar med ham. Det er en roman preget av en nesten litt løssluppen frihetsfølelse, av å befinne seg et sted der en kan slippe seg litt løs og ta det litt ut.

, Hamar Arbeiderblad

Etter ni kriminalromaner kan man fastslå at Faldbakken gjorde et smart valg. Han skriver proft, behagelig og godt - det er en sjeldenhet i kriminallitteraturen.

, Dagbladet

... her er maktforhold i ekteskap og familie, fortidige hendelser som styrer det som skjer på nåtidsplanet, kjærlighet som blir til hat, og til og med litt småpikant erotikk er kommet med. Pluss et drapsmysterium.

, Hamar Arbeiderblad