Meny
Irlands store forteller, Anne Enright, inviterer oss med til familien Madigans gjensyn da de samles til et siste juleselskap i barndomshjemmet.

Veien ved Boolavaun

; Tone Formo (Oversetter)

«Anne Enright skriver med en stil og en innsikt som kan minne om Joyce Carol Oates. De har mye til felles både når det gjelder å tolke menneskets ubevisste indre og å tolke hva det vil si å være familie. (...) Sterk på innsikt om det å være menneske.»

, Adresseavisen Terningkast 5
Veien ved Boolavaun er en sorgmunter irsk fortelling om å komme hjem til jul og om å ta farvel med barndommen. Les mer
Vår pris
299,-
Spar
43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 299,-
Spar: 43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Presentert av redaksjonen

Barndomshjemmet skal selges, og familiens siste julefeiring i huset blir en følelsessterk opplevelse. Gjensynet i barndommens kulisser virvler mye grums opp til overflaten.

«Folk sier at jeg alltid skriver om familie, men faktisk bruker jeg bare den rammen for å skrive om dypere sannheter. Det som interesserer meg, er adskillelse, tilknytning, distanse og kjærlighet,» sier den irske mesterfortelleren Anne Enright.

«Anne Enright skriver med en stil og en innsikt som kan minne om Joyce Carol Oates. De har mye til felles både når det gjelder å tolke menneskets ubevisste indre og å tolke hva det vil si å være familie. (...) Sterk på innsikt om det å være menneske.»

Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

 

Julegjenforening
I Enrights mesterverk av en roman, Veien ved Boolavaun, møter vi familien Madigan. En gåtefull far, en skikkelig matriark av en mor og fire søsken med hver sine historier. Søsknene har skapt seg et liv i ulike deler av verden, og familien har ikke møttes på mange år. Moren har egentlig ikke savnet det, men nå som faren er død, sitter hun alene igjen i et tomt hus. Hun bestemmer seg brått for å selge, men først skal familien gjenforenes i barndomshjemmet til en stor familiejulefeiring.

Barndom til salgs
Å samles mellom barndommens vegger setter i gang et ras av følelser. De utflyttede søsknene føler at det forestående salget av huset kommer til å utslette barndommen deres, at det er deres personlige historie som legges ut for salg. De må finne tilbake til hverandre og hvem de egentlig er.

Veien ved Boolavaun er en fortelling om splittelse og familiebånd, selvopptatthet og medfølelse, den handler om hullene i menneskenes hjerte og hvordan vi lærer å fylle dem.

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen
Terningkast 5 Tor Åge Fiskum, Trønder-Avisa

FAKTA
Utgitt:
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788252588095
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8111847
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Anne Enright (f. 1962) er en av Irlands mest anerkjente forfattere. Hun er født og bor i Dublin, har jobbet som tv-produsent og regissør, og har skrevet flere romaner, noveller og essay. Hun har vunnet en rekke priser, blant annet Andrew Carnegie Medal for Excellence in Fiction. For romanen Sammenkomsten fikk hun Man Booker-prisen i 2007; i tillegg var den Årets roman i Irland og ble tildelt The Irish Fiction Award. Enright ble nylig utpekt som Irlands aller første Laureate for Irish Fiction. Veien ved Boolavaun fikk strålende mottakelse ved utgivelsen og var på listen til Man Booker-prisen i 2015. 

«Anne Enright skriver med en stil og en innsikt som kan minne om Joyce Carol Oates. De har mye til felles både når det gjelder å tolke menneskets ubevisste indre og å tolke hva det vil si å være familie. (...) Sterk på innsikt om det å være menneske.»

, Adresseavisen Terningkast 5

«En sorgmunter og engasjerende fortelling om en familie på den værharde vestkysten av Irland.»

, Trønder-Avisa Terningkast 5

«Anne Enright skriver om familien så det river i sjelen. Veien ved Boolavaun er en fortelling man aldri har lest før.»

, NRK P2

«Enright verken forenklar eller romantiserer, men får meg til å aktivere alt eg har av kunnskap og fantasi for å skjøne dei kompliserte samanhengane mellom personlegdom, nasjonal kultur og tilknyting mellom foreldre og born.»

, Dag og Tid