Vilt og fisk på menyen
Få ting er så velsmakende som vilt og fisk fra norsk natur. La fangsten få komme til sin rett med skreddersydde oppskrifter tilpasset norske forhold! Les mer
379,- Spar: 280,-
I Norge er vi kjent for vår tradisjonsrike jakt- og fiskekultur, og kvaliteten på norsk sjømat og viltkjøtt regnes for å være i verdensklasse. Men kvaliteten på kjøttet hjelper lite, hvis det ikke er samme klasse over tilberedningen. I denne kokeboka får du oppskrifter tilpasset norske forhold, og som virkelig får frem det beste i råvarene. Klassiske retter basert på torsk, laks og rein er representert side om side med spennende og utradisjonelt kjøtt som villsvin, skarv og due. Perfekt for deg som søker ny inspirasjon på kjøkkenet!
Til alle anledninger
Oppskriftene er tilpasset alle anledninger. Her er gode menyforslag enten det er til hverdags eller fest, på hytta eller hjemme. Hvis du planlegger et stort festmåltid, får du råd om hvordan du komponerer en tre retters meny, der alle matrettene har smak fra skog og mark. Det finnes knapt en mer velsmakende kombinasjon enn en meny der både forrett, hovedrett og dessert stammer fra naturens palett. Er det på hytta du vil nyte markens grøde, vil du ikke risikere å måtte stå over grytene hele turen. Man vil gjerne spare tid uten å ofre smaken, og forfatternes anbefaling er å satse på én hovedråvare, én grønnsak og litt garnityr. Forslag som varmrøykt laks og helstekt hjortefilet er som skapt for å gi vann i munnen. Lettvint er det også!
Ikke gå glipp av kraften
Sausen er prikken over i-en på enhver rett, og en virkelig himmelsk saus får du ved å bruke kraft som basis. Forfatterne gir deg fremgangsmåten til hvordan du lager den beste kraften av fisk og kjøtt. Visste du for eksempel at den beste fiskekraften får du ved å blande rød og hvit fisk? Er du en av dem som fisker eller jakter mye, synes du kanskje det blir litt stressende å begynne med kraftkoking etter at finparteringen er unnagjort. Men belønningen er en sydende god kraft som setter den ekstra, lille spissen på måltidet. Det vet alle som har fått servert en nydelig saus.
Perfekt drikke
En dårlig vin kan spenne bein for et ellers gjennomarbeidet og godt forberedt måltid, mens riktig drikke til maten kan ta smaksopplevelsen til nye høyder. De fleste har fått med seg at hvitvin passer best til fisk, og at rødvin smaker best til kjøtt. Men å ta det neste steget til å finne den helt riktige vinen, er vanskelig. Utvalget kan synes uendelig, og det er lett å gå seg vill. Igjen kommer forfatterne deg til unnsetning, og tipser deg om viner som du enkelt kan plukke opp på Vinmonopolet. Du får en generell veiledning til hva som passer til de enkelte kjøtt- og fiskesortene, i tillegg til konkrete råd til hvilken vin som passer best til hver oppskrift. Slik er du sikret en vin som passer perfekt til nettopp den matretten du har valgt å lage.
Da gjenstår det bare å lene seg tilbake, nyte maten, og glede seg over fangsten!
Detaljer
- Forlag
- Cappelen Damm
- Innbinding
- Innbundet
- Språk
- Norsk Bokmål
- Sider
- 191
- ISBN
- 9788276434699
- Utgave
- 1. utg.
- Utgivelsesår
- 2008
- Nr
- 5012848