Meny
 

Vinterkampen + Skjeletter

Det er vinterferie, og som vanlig skal Emma og Anton på hyttetur med de svenske søskenbarna sine på den lille gården ved foten av fjellet. Det blir ordentlig hytteliv, etter prinsippet om at der det er hjerterom, er det husrom - og trangest er det på 'utedoen', som den minste hytta kalles. Les mer
Vår pris
278,-

(Bok)
Leveringstid: Ikke i salg

Bok
Bok
Vår pris: 278,-

(Bok)
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Det er vinterferie, og som vanlig skal Emma og Anton på hyttetur med de svenske søskenbarna sine på den lille gården ved foten av fjellet. Det blir ordentlig hytteliv, etter prinsippet om at der det er hjerterom, er det husrom - og trangest er det på 'utedoen', som den minste hytta kalles. Der skal svenskene bo. Emma er slettes ikke innstilt på å slå seg til ro med den ordningen - i alle fall ikke helt uten videre. Så finner hun en gammel pokal i vedskjulet, og ideen om Vinterkampen blir til: Et eget OL med konkurranser i sprint, hopping, skiskyting, skøyteløp og snøscooter. Og ikke nok med at vinnerne får pokalen og æren; taperne må bo på utedoen hele uken. Skøyteløpet skal foregå ute på innsjøen - men er isen trygg? Det er den ikke, viser det seg. Einar går gjennom isen, og det haster med å få varmen. Barna søker tilflukt i en liten hytte ute på en øy i innsjøen. Og der finner de noe rart ... Plutselig handler Vinterkampenom mye mer enn en konkurranse. I den siste øvelsen står både pokalen og gårdens fremtid på spill.
Vinterkampen er André Pops debut som barnebokforfatter.

Skjeletter

Skjeletter kan være skumle. I filmer og bøker dukker det av og til opp skramlende beinrangel for å skremme oss. Men alle har jo et skjelett, ellers hadde man jo vært en myk haug på gulvet. Visste du at du har hele 206 knokler i kroppen din? Prøv å telle, hvis du kan - hver finger består av 3 knokler, så bare i hendene har du 30 knokler! Man må ha skjelett for å gå og stå, og for å beskytte viktige ting i kroppen. Heldigvis vokser knoklene, sånn at du også kan vokse. For å vokse på en god måte må skjelettet få riktig mat - så hiv innpå med broccoli, melk og ost! Da får du sterke knokler. I denne boka kan du lese om spennende skjelett fra hele verden, helt fra det minste beinet i øret ditt til det største dinosaurskjelettet.

Fakta