Den døende borgeren

hvordan progressive eliter, stammetenkning og globalisering ødelegger ideen om USA

Victor Davis Hanson er en kjent samfunnsdebattant, forfatter, professor og forsker. Han har skrevet flere bøker om militærhistorie og ikke minst skrev han bestselgeren «The Case for Trump». Dette er hans først bok som er oversatt til norsk. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Victor Davis Hanson er en kjent samfunnsdebattant, forfatter, professor og forsker. Han har skrevet flere bøker om militærhistorie og ikke minst skrev han bestselgeren «The Case for Trump». Dette er hans først bok som er oversatt til norsk. Denne boken er for alle som er opptatt av samfunnsutviklingen i USA og Europa og som ønsker å sette seg inn i de historiske forutsetningene for verdens eldste fungerende republikk: USA.

Den døende borgeren

Hva er en borger?

Hva er en borger stilt opp imot en innvandrer, en illegal innvandrer, mennesker med ulike former for tillatelse til å oppholde seg i et land: arbeid, opphold, flyktning, med mere?

Hvorfor er de siste tiårenes utvikling med stammetenkning og segregering av samfunnet uheldig for USA? Hvorfor er ideen om nasjonalstaten en sunn tanke? Og hvorfor er et globalt verdensbilde uheldig for alle parter?

Hanson stiller spørsmål som er viktige for å forstå det historiske bakteppet for dagens situasjon i USA, og i Europa. Og like viktig: Han peker på veien videre fremover.

Hanson tar for seg ulike påvirkningssystemer, det amerikanske byråkratiet, utdanningssektoren, den hvite arbeiderklassen som har gått for lut og kaldt vann, og som Trump med å var alene om å se verdien før valget i 2016: Det var ingen tilfeldighet at nasjonale demokratiske lederskikkelser som Barack Obama, Hillary Clinton og Joe Biden tok i bruk et nedsettende vokabular i beskrivelsen av arbeiderklassen:

De «klamret seg til sin gudstro og sine våpen», de var illiberale «råtne epler» og «umulig å forbedre», de var den tapende underklassen av «bunnfall» som det bare var å sky som pesten, de var rasistiske og kulturelt primitive. Kun jordskjelv-presidentvalget i 2016 satte for en kort stund spørsmålstegn ved formodningen om at den hvite arbeiderklassen var både politisk forkalket og økonomisk fortapt, i tillegg til det faktum at arbeidsledigheten knapt nok noen gang hadde vært lavere og den økonomiske veksten høyere enn mel

Detaljer

Forlag
Document forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
459
ISBN
9788275192545
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
The dying citizen
Format
22 x 15 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Bøker som ligner på Den døende borgeren:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

USA

Espen Hammer
Innbundet 
363,- 399,-
 

Kina

Sun Heidi Sæbø
Innbundet 
363,- 399,-
 

Grensen

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv