Min side Kundeservice Bli medlem

Brennpunkt Mogadishu

norske FN-soldater i krig

I denne boken forteller norske FN-soldater med sine egne ord om den blodige borgerkrigen i Somalia på begynnelsen av 1990-tallet som førte til hungersnød og en humanitær katastrofe som kostet titusener livet. Les mer

362,-

398,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

I denne boken forteller norske FN-soldater med sine egne ord om den blodige borgerkrigen i Somalia på begynnelsen av 1990-tallet som førte til hungersnød og en humanitær katastrofe som kostet titusener livet. For å demme opp for dette bestemte FN å sende soldater til landet. Norge valgte å sende et kompani til Mogadishu. Det som møtte nordmennene, var et anarki hvor den sterkestes rett rådet og militser og klaner herjet fritt. FN-soldatene ble raskt trukket inn i konflikten som part i en blodig og uoversiktlig krig.
De norske FN-soldatenes tjeneste var preget av hardt arbeid, forsyningsproblemer, harde klimaforhold, krig og en misjon som kulminerte i at døde amerikanske soldater ble slept gjennom Mogadishus gater. Norske soldater ble involvert i krigshandlinger og flere av dem ble såret. På tross av alt dette løste de norske soldatene oppdraget på en eksemplarisk måte. Dette er den ukjente historien om de 267 norske kvinner og menn som tjenestegjorde i FN-styrkene i Somalia.

Detaljer

Forlag
Historie & kultur
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
255
ISBN
9788283230376
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Brennpunkt Mogadishu
Format
22 x 16 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Brennpunkt Mogadishu:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Tolken

Qais Wahidi
Innbundet 
345,- 379,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv