Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Finland 1918

den finske borgerkrigen og nordmennene som var vitne til den

«Morten Jentoft har gjort et funn. Fram fra arkivene og bibliotekenes gjemte og glemte hyller har forfatteren hentet stoff som lar oss lesere i dag oppleve krigen og tidsånden for tre generasjoner siden med ny nærhet og intensitet.»

Arne Dvergsdal, Dagbladet

Den finske borgerkrigen ble utkjempet fra januar til mai i 1918 og omtales ofte som den mest brutale konflikten i Norden i moderne tid. I et grusomt oppgjør mellom landsmenn sto nabo ofte mot nabo i en strid mellom konservative og sosialistiske krefter som raskt kom ut av kontroll. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Den store fortellingen om den finske borgerkrigen i 1918 

Den finske borgerkrigen ble utkjempet fra januar til mai i 1918 og omtales ofte som den mest brutale konflikten i Norden i moderne tid. I et grusomt oppgjør mellom landsmenn sto nabo ofte mot nabo i en strid mellom konservative og sosialistiske krefter som raskt kom ut av kontroll. Nærmere 37 000 mennesker døde som en følge av konflikten, gjennom krigshandlinger, terror, vilkårlige henrettelser og høy dødelighet i fangeleirene. 

Utenfor Finland var det mange som engasjerte seg, og Norge sendte to «ambulanser» - feltsykehus - fra Røde Kors og fra Norske Kvinners Sanitetsforening. Ingen var forberedt på blodbadet de skulle bli vitne til. Flere av nordmennene som var i Finland, skrev ned det de hadde vært med på, og øyenvitneskildringene bringer leseren tett på begivenhetene. 

Den finske borgerkrigen er i dag et nesten ukjent kapittel for mange. I Finland er den fremdeles et både kontroversielt og følelsesladet emne, mens den i Norge skulle få sterk betydning for arbeiderbevegelsen. Journalist og forfatter Morten Jentoft bringer med denne boka historien frem i lyset. 

 

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
287
ISBN
9788205511118
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
23 x 15 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Morten Jentoft har gjort et funn. Fram fra arkivene og bibliotekenes gjemte og glemte hyller har forfatteren hentet stoff som lar oss lesere i dag oppleve krigen og tidsånden for tre generasjoner siden med ny nærhet og intensitet.»

Arne Dvergsdal, Dagbladet

Medlemmers vurdering

J
J – 26.10.2018

– En lesverdig bok om den nesten ukjente borgerkrigen i Finland. Litt dårlig språk trekker noe ned.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Finland 1918:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

2070

Bjørn H. Samset
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv