Min side Kundeservice Bli medlem

Russland

revolusjon og borgerkrig, 1917-1921

«Antony Beevors styrke er evna til å binda saman enorme mengder fakta til ei samanhengande og spennande historie.»

Tom Hetland, Stavanger Aftenblad

Etter sammenbruddet av tsarimperiet raste mellom 1917 og 1921 en ødeleggende kamp i Russland. Mange anser denne voldsomme borgerkrigen som en av de viktigste begivenhetene i moderne tid. En uforsonlig allianse av moderate sosialister og reaksjonære monarkister hadde liten sjanse mot Trotskijs røde hær og Lenins kommunistiske diktatur. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Etter sammenbruddet av tsarimperiet raste mellom 1917 og 1921 en ødeleggende kamp i Russland. Mange anser denne voldsomme borgerkrigen som en av de viktigste begivenhetene i moderne tid. En uforsonlig allianse av moderate sosialister og reaksjonære monarkister hadde liten sjanse mot Trotskijs røde hær og Lenins kommunistiske diktatur. Terror skapte mer terror, som igjen førte til enda flere og større grusomheter mellom folk, mann mot mann, mot kvinner og barn. Kampen ble på mange måter starten på en verdenskrig da Churchill satte inn tropper fra det britiske imperiet, med støtte fra væpnede styrker fra USA, Frankrike, Italia, Japan, Polen og Tsjekkoslovakia.

Antony Beevor, forfatter av den anerkjente internasjonale bestselgeren Stalingrad, samler den nyeste forskningen for å skrive den mest komplette boken hittil. Det er en gripende fortelling som viser konflikten sett gjennom øynene til alle fra arbeideren i Petrograds gater til soldatene i de ulike hærstyrkene, offiserer på slagmarken og kvinnelegen på et krigssykehus.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202730161
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Russia

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Antony Beevors styrke er evna til å binda saman enorme mengder fakta til ei samanhengande og spennande historie.»

Tom Hetland, Stavanger Aftenblad

«... en bunnsolid fremstilling av den russiske borgerkrigen»

Varg Lukas Folkman, Dagens Næringsliv

«Antony Beevors tett kildebelagte studium av sivilisasjonsfallet i øst fra 1917 til 1921 - underlig underbelyst til nå - setter denne perioden inn i et alleuropeisk perspektiv som gir oss linjer vi sjelden har sett. Det er en politisk og intellektuell begivenhet av første rang.»

Bernt Hagtvet, Aftenposten

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Russland:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv