Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Strengt fortrolig

Norges hemmelige forsøk på å stanse krigen i Libya

«Årets bokbombe . Aldri har jeg lest ei bok som går så direkte inn i Utenriksdepartementets diskrete jobbing. Det er som et frislipp av hemmeligheter.»

Jan-Erik Smilden, Dagbladet

Våren 2011 bombet Norge Libya. Samtidig drev Henrik Thune og noen få norske diplomater i all hemmelighet et intenst arbeid for å stoppe krigen. Strengt fortrolig gir et enestående innblikk i krig og fred fra et sted vi sjelden har tilgang til. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Våren 2011 bombet Norge Libya. Samtidig drev Henrik Thune og noen få norske diplomater i all hemmelighet et intenst arbeid for å stoppe krigen. Strengt fortrolig gir et enestående innblikk i krig og fred fra et sted vi sjelden har tilgang til.

I boken er vi til stede i Tripoli når diktator Gaddafis sønn får vite at Libya skal bli bombet. Vi er til stede i Paris når utenriksminister Jonas Gahr Støre innser at stormaktene som fører an i krigen ikke har noe ønske om å forhandle om fred. Og i Istanbul når amerikanske diplomater gir slipp på siste mulighet til å samtale med Gaddafis regime. Fra innsiden får vi en beretning om hvordan historien om det nå ødelagte Libya kunne tatt en annen retning. En beretning som er spennende som en thriller, og gir unik innsikt i hvordan norsk fredsdiplomati utøves.

Detaljer

Forlag
J.M. Stenersens forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
261
ISBN
9788272017889
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Strengt fortrolig
Format
24 x 16 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Årets bokbombe . Aldri har jeg lest ei bok som går så direkte inn i Utenriksdepartementets diskrete jobbing. Det er som et frislipp av hemmeligheter.»

Jan-Erik Smilden, Dagbladet

«Dette er en thriller, så velskrevet og spennende at vi etter min mening snakker internasjonal toppklasse. Jeg nøler ikke med å slå fast at skal du lese en bok om norsk utenrikspolitikk i år, les denne!»

Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

«Strengt fortrolig» er velskriven og lesverdig som ein spenningsroman, og gir eit fascinerande innblikk i spelet bak kulissane i ei internasjonal krise.»

Tom Hetland, Stavanger Aftenblad

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Strengt fortrolig:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Afrika

Tore Linné Eriksen
Innbundet 
454,- 499,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Arr

Auður Ava Ólafsdóttir
Paperback 
189,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv