Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Syria

en stor krig i en liten verden

«Cecilie Hellestveits Syria-bok er imponerende (...) Hun er analyserende, balansert, kritisk og engasjert. Boka hennes om Syria er foreløpig den eneste på norsk som omfatter alle sider ved konflikten. Det er god grunn til å lese den - og forstå mer.»

Jan-Erik Smilden, Dagbladet

I Syria foregår den mest avgjørende krigen i vår samtid, og noen fred virker stadig mer umulig.

Denne boken lar oss forstå krigens dynamikk og historie, hvordan landet er blitt slagmark for eksterne aktører, hvilke akser som møtes der og hvem som egentlig kjemper om hva, og på vegne av hvem. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

I Syria foregår den mest avgjørende krigen i vår samtid, og noen fred virker stadig mer umulig.

Denne boken lar oss forstå krigens dynamikk og historie, hvordan landet er blitt slagmark for eksterne aktører, hvilke akser som møtes der og hvem som egentlig kjemper om hva, og på vegne av hvem. Krigen tar opp i seg en lang rekke konfliktlinjer - mellom etniske grupper, mellom Russland og Nato, mellom ulike islamske retninger, mellom ekstreme muslimer og Vesten.

Boken er delt inn i to deler.
Den første delen, «Syria i verden», gir et bilde av Syrias sammensetning, hvordan borgerkrigen brøt ut og hvorfor den tok den form den gjorde. Det er beretningen om hvorfor den arabiske våren stanset i her, og handler om krigen i Syria.

Del to, «Verden i Syria», beskriver hvilke interesser og aktører som er del av den syriske krigens dynamikk, og handler om krigen om Syria. Den forklarer fenomenet IS, men også hvorfor IS er et symptom på mer dyptgående spenninger i Midtøsten som må løses uavhengig av IS. Del to forsøker å vise hvordan og hvorfor krigen i Syria er mye nærmere oss enn det vi helst skulle ønske. Det er beretningen om hvorfor krigen i Syria er iferd med å vokse til en regional konflikt i Midtøsten, med ringvirkninger som strekker seg langt videre.

Medlemsvurdering:
Hellestveits bok er grundig og informativ og gir et godt grunnlag for å forstå krigen i Syria. På grunn av alle aktørene og konfliktenes karakter kan særlig den første faktadelen bli i tyngste laget. For meg var bokens andre del lettere å lese. Den handler om krigen om Syria og hvordan Syria på fem år kunne gå fra å være et sekulært samfunn med nasjonal patriotisme til å bli tyngdepunktet for global jihad, og hvorfor den regionale krigen startet i Syria. Anbefales på det varmeste for å forstå vår tids verste konflikt.

Åse Rellsve

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242164889
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017

Lytt til utdrag

Anmeldelser

«Cecilie Hellestveits Syria-bok er imponerende (...) Hun er analyserende, balansert, kritisk og engasjert. Boka hennes om Syria er foreløpig den eneste på norsk som omfatter alle sider ved konflikten. Det er god grunn til å lese den - og forstå mer.»

Jan-Erik Smilden, Dagbladet

«Boken er best når hun ser de større linjene; kampen i FNs sikkerhetsråd, rivaliseringen mellom de regionale stormaktene, endringene i den geopolitiske situasjonen.»

Sven Egil Omdal, Bergens Tidende

«Midtøsten-forsker Cecilie Hellestveit gir oss et kræsjkurs i maktspillet om Syria, fortalt med en god dose kledelig, illusjonsløs syrlighet.»

Knut Hoem, NRK

«Balansert og grundig fremstilling fra en forfatter som vet hva hun driver med. Analytisk, faktabasert tilnærming som holder høyt internasjonalt nivå. »

Anders Horntvedt, Finansavisen

«Alle som ikke helt har forstått hva Syria-krigen handler om, anbefales å lese Syria. En liten krig i en stor verden. Det bør også alle de som tror de har forstått hva Syria-krigen handler om, gjøre.»

Erika Fatland, Aftenposten

Medlemmers vurdering

B
Bjarne J. Meling – 14.03.2022

– Boken til Hellestveit forklarer grundig hvorfor det ikke er mulig å skape fred og fordragelighet samtidig i Syria. Hun dokumenterer hvor enormt mange interne grupperinger det finnes som kjemper for å gå dominans, dels alene og dels sammen med eksterne krefter som har forskjellige politiske ståsteder eller sammen med eksterne motstridende religiøse makter. Det eneste som trekker litt ned for meg, er at det blir litt forvirrende når vi ikke får forklart fra begynnelsen av hvilke retninger innen islam de forskjellige land og grupperinger bekjenner seg til. Joda, mye kommer frem, men noe avklares ikke før mot slutten av boken. For de som har kontroll på dette fra før, ville dette ikke vært en innvending.

Å
Åse Rellsve – 28.04.2017

– Hellestveits bok er grundig og informativ og gir et godt grunnlag for å forstå krigen i Syria. På grunn av alle aktørene og konfliktenes karakter kan særlig den første faktadelen bli i tyngste laget. For meg var bokens andre del lettere å lese. Den handler om krigen om Syria og hvordan Syria på fem år kunne gå fra å være et sekulært samfunn med nasjonal patriotisme til å bli tyngdepunktet for global jihad, og hvorfor den regionale krigen startet i Syria. Anbefales på det varmeste for å forstå vår tids verste konflikt.

T
Turid Taraldsen – 29.03.2017

– Spennende, interessant, informativ

G
Gerd Løkke – 28.03.2017

– Syria

Ø
Øystein – 21.03.2017

– Informerande og interessant. Leste den på nokon få dagar.

T
Trygve V Sandven – 06.03.2017

– Ei opplysande bok! Konflikta i Syria har mange fleire nyansar enn svart og kvitt. Og altfor mange aktørar!

R
Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben – 13.01.2017

– For oss som prøver å skjønne litt mer av konflikten(e) som ligger bak krigen i Syria og hvordan de - og vi - havnet i dette uføret. Hellestveit har kunnskapen og tegner og forklarer om historikken, de ulike aktørene og prøver å svare på vårt "hvorfor".

Oppdag mer

Bøker som ligner på Syria:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv