Min side Kundeservice Bli medlem

Ulykkelige Arabia

verden etter Jemen

Årelange konflikter og en humanitær katastrofe uten sidestykke. Les deg opp på Arabias historie og forstå bedre hvorfor den angår også oss.

Les mer

199,-

399,- Spar: 200,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Lesesommer - faktabøker fra 79,- Velg flere her

Arabia mot verden

Årelange konflikter og en humanitær katastrofe uten sidestykke. Les deg opp på Arabias historie og forstå bedre hvorfor den angår også oss.

Visste du at verdens største humanitære krise pågår i Jemen? Landet er på mange vis fjernt fra oss, med sin klankultur, sitt krigerfolk og det eksotiske landskapet. Men konflikten i Jemen har ringvirkninger langt utover Den arabiske halvøy og har de siste årene eskalert til et pikant trekantdrama mellom Iran, USA og Saudi-Arabia.

Cecilie Hellestveit, en av Norges fremste folkerettseksperter, tar for seg Jemens historie, men også Midtøstens store trekantdrama mellom «et fremoverlent, men presset Iran, et panisk, men sammenbitt Saudi-Arabia, og et USA som lister seg ut av Midtøsten for å prioritere viktigere interesser andre steder».

Det ukuelige folket
«Jemen er selve hjertet i det sagnomsuste Arabia», skriver Hellestveit. Landet ligger strategisk plassert ved inngangsporten til Rødehavet, med en langstrakt kystlinje. Med forskyvningen av den globale makten mot Asia har landet gått fra å være i periferien til å befinne seg farlig nær begivenhetenes sentrum. I boka fortelles landets lange historie, helt fram til februar i år – et område der menneskenes galskap, grådighet, kynisme, råskap og ondskap er satt i system.

Ulykkelige Arabia
Romernes navn på Jemen var «lykkelige Arabia». Nå er det ulykke som forbindes med landet. Hellestveit forklarer hvorfor konflikten er så vanskelig å løse og hvordan den påvirker langt utover egne grenser og er – overraskende for mange – relevant også for oss i Norge.

«Vi starter i Jemen og zoomer deretter ut til Arabia, til Gulfen, til globale stormakter og til vår regelstyrte verden, før vi til slutt skal hjem. Utover denne strukturen er boken systematisert etter drivkrefter [...]. Hvert kapittel har et nytt blikk på drivkreftene som nører opp under krigen og som kompliserer en løsning. Boken presenterer et ganske bredt persongalleri og foregår i en geografi som er ukjent for de fleste. Den er derfor utstyrt med kart og kompass. Foran i boken finnes kart over den sørlige delen av Arabia med stedsnavn som er sentrale i boken. Bakerst finnes et tilsvarende kart over Midtøsten, Gulfen og Afrikas Horn.»

Cecilie Hellestveit, Ulykkelige Arabia 

 

Detaljer

Forlag
Spartacus
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
298
ISBN
9788243013438
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Ulykkelige Arabia
Format
23 x 15 cm
Nr
8184380

Medlemsblad

Om forfatteren

CECILIE HELLESTVEIT (f. 1972) er samfunnsviter og jurist med doktorgrad i krigens folkerett fra Universitetet i Oslo. Hun arbeider med folkerett og væpnede konflikter og har vært tilknyttet en rekke forskningsinstitusjoner i Norge og utlandet. Hellestveit er medlem av Oljefondets etikkråd og tilknyttet Folkerettsinstituttet. Hun har også skrevet boka Syria. En stor krig i en liten verden (2017).

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ulykkelige Arabia:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Norge
249,-

Norge

Reidar Müller
Innbundet 
249,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv