Min side Kundeservice Bli medlem

Ulykkelige Arabia

verden etter Jemen

«Cecilie Hellestveit har skrevet en rystende, men opplysende bok om galskapens krig.»

Jan-Erik Smilden, Dagbladet

«Lykkelige Arabia» var romernes navn for Jemen. Denne boken handler om et annet Arabia. Ti år etter den arabiske våren er Arabia herjet av krig, klimaendringer, befolkningsvekst og radikale ideologier. Les mer

159,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

«Lykkelige Arabia» var romernes navn for Jemen. Denne boken handler om et annet Arabia. Ti år etter den arabiske våren er Arabia herjet av krig, klimaendringer, befolkningsvekst og radikale ideologier. De fremste ofrene er befolkningen i Jemen. For oss er krigen i Jemen en ukjent og fjern konflikt. Jemen er et land hvor Gud er stor og staten er død. Hit drar man gjerne for å slåss både mot sine fiender og mot sine allierte. Jemen-krigen gir oss innsikt i det store spillet om Gulf-regionen. Det handler om kampen om makten i Arabia, om rivalisering mellom Iran og Saudi-Arabia og om tiltagende økonomisk, politisk og militær dragkamp mellom globale makter. Cecilie Hellestveit forklarer hvorfor konflikten er så uløselig, og hvordan den kaster foruroligende skygger over verden ved inngangen til 2020-årene. Hun viser også hvordan den brutale krigen i den langstrakte kystnasjonen på overraskende vis er relevant for oss her i Norge. Cecilie Hellestveit er samfunnsviter og jurist med doktorgrad i krigens folkerett fra Universitetet i Oslo. Hun arbeider med folkerett og væpnede konflikter og har vært tilknyttet en rekke forskningsinstitusjoner i Norge og utlandet. Hellestveit er medlem av Oljefondets etikkråd og tilknyttet Folkerettsinstituttet.

Detaljer

Forlag
Spartacus
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788243014015
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021

Anmeldelser

«Cecilie Hellestveit har skrevet en rystende, men opplysende bok om galskapens krig.»

Jan-Erik Smilden, Dagbladet

«Årets tøffeste fra Midtøsten | Cecilie Hellestveit må være den mest illusjonsløse og råeste fortelleren i norsk politisk sakprosa for tiden.»

Knut Hoem, nrk.no

«Krigen i Jemen er en av vår tids største humanitære katastrofer. Cecilie Hellestveit gjør det lettere å forstå hvor vanskelig det er å skape fred i landet.»

Gunnar Kagge, Aftenposten

«... nærmest en juvel av en bok ... Det skal ikke forundre meg mye om den kommer til å bli stående som et slags standardverk for denne delen av verden.»

Jørn-Kr. Jørgensen, bokstaver.no

Medlemmers vurdering

Ø
Øystein – 25.06.2021

– Anbefales

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ulykkelige Arabia:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv