Meny
Ulykkelige Arabia - Cecilie Hellestveit

Ulykkelige Arabia

verden etter Jemen

«Cecilie Hellestveit har skrevet en rystende, men opplysende bok om galskapens krig.»

, Dagbladet Terningkast 5
«Lykkelige Arabia» var romernes navn for Jemen. Denne boken handler om et annet Arabia. Ti år etter den arabiske våren er Arabia herjet av krig, klimaendringer, befolkningsvekst og radikale ideologier. Les mer
Aktuell
Historie
Samfunn
Internasjonal
Vår pris
229,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 229,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

«Lykkelige Arabia» var romernes navn for Jemen. Denne boken handler om et annet Arabia. Ti år etter den arabiske våren er Arabia herjet av krig, klimaendringer, befolkningsvekst og radikale ideologier. De fremste ofrene er befolkningen i Jemen.

For oss er krigen i Jemen en ukjent og fjern konflikt. Jemen er et land hvor Gud er stor og staten er død. Hit drar man gjerne for å slåss både mot sine fiender og mot sine allierte. Jemen-krigen gir oss innsikt i det store spillet om Gulf-regionen. Det handler om kampen om makten i Arabia, om rivalisering mellom Iran og Saudi-Arabia og om tiltagende økonomisk, politisk og militær dragkamp mellom globale makter.

Cecilie Hellestveit forklarer hvorfor konflikten er så uløselig, og hvordan den kaster foruroligende skygger over verden ved inngangen til 2020-årene. Hun viser også hvordan den brutale krigen i den langstrakte kystnasjonen på overraskende vis er relevant for oss her i Norge.
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Jan-Erik Smilden, Dagbladet

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Spartacus
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 298
ISBN: 9788243014312
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Cecilie Hellestveit har skrevet en rystende, men opplysende bok om galskapens krig.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Årets tøffeste fra Midtøsten | Cecilie Hellestveit må være den mest illusjonsløse og råeste fortelleren i norsk politisk sakprosa for tiden.»

, nrk.no

«Krigen i Jemen er en av vår tids største humanitære katastrofer. Cecilie Hellestveit gjør det lettere å forstå hvor vanskelig det er å skape fred i landet.»

, Aftenposten

«... nærmest en juvel av en bok ... Det skal ikke forundre meg mye om den kommer til å bli stående som et slags standardverk for denne delen av verden.»

, bokstaver.no