Sjakken eller livet

en reise i sjakkens unike skjebner, historie og kultur

"Den bringer oss humremorsomt og opplysende på kryss og tvers gjennom sjakkens historie og kultur, med ustanselige anekdoter, kuriositeter og fakta. Selv om boken fullstendig mangler en tidstråd, er det faktisk bare sjarmerende og gjør det enda mer umulig å legge den fra deg, hvis du først har begynt å lese."

Ole Kristian Strøm, VG

Sjakken eller livet er en annerledes bok om sjakk, en reise i sjakkens historie og kultur og en hyllest til dem som i ulike livssituasjoner er besatt av spillet. . Atle Grønn er en av Norges fremste sjakkeksperter og byr på varme møter med mennesker som nærmest må ta det eksistensielle valget: sjakken eller livet. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Sjakken eller livet er en annerledes bok om sjakk, en reise i sjakkens historie og kultur og en hyllest til dem som i ulike livssituasjoner er besatt av spillet. . Atle Grønn er en av Norges fremste sjakkeksperter og byr på varme møter med mennesker som nærmest må ta det eksistensielle valget: sjakken eller livet. Han formidler med humor og kjærlighet sjakkverden fra innsiden, og lar oss få et glimt av personlige tragedier og triumfer. Grønn, som har spilt mot Magnus Carlsen flere ganger, forteller hva som gjør Carlsen til verdens beste spiller. Leserne får også historien om den unge verdensmesterens motstandere og forgjengere i kongerekka; de store personlighetene som til sammen teller seksten klassiske verdensmestere siden 1886.

Atle Grønn er professor i russisk og internasjonal mester i sjakk. Den profilerte NRK-eksperten har vært redaktør av Norsk Sjakkblad, leder i Oslo Schakselskap og har en ukentlig sjakkspalte i Dag og Tid.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
306
ISBN
9788202527952
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Sjakken eller livet
Format
22 x 16 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

"Den bringer oss humremorsomt og opplysende på kryss og tvers gjennom sjakkens historie og kultur, med ustanselige anekdoter, kuriositeter og fakta. Selv om boken fullstendig mangler en tidstråd, er det faktisk bare sjarmerende og gjør det enda mer umulig å legge den fra deg, hvis du først har begynt å lese."

Ole Kristian Strøm, VG

"Språklig tilhører Grønn eliteserien også sammenlignet med skjønnlitterære norske forfattere."

Hans Olav Lahlum, Forlagsliv

"... overveldende leseverdig, interessant og morsom. (...) Her er det både tempo, trøkk og eleganse, understatement, perspektiv og persongalleri som nesten tar pusten fra oss, og gjør boka vanskelig å legge fra seg, og lett å ta fram igjen."

Øystein Brekke, Sjakkbutikken.no

"Atle Grønn har skrevet en aldeles ypperlig bok som både er en sjakkbiografi og en sjakkens kulturhistorie"

Ola Hegdal, NRK

"... en fest for oss som synes sjakken er et utømmelig univers, også i bokform, med alt fra dikt til romaner, fra memoarer til spesialstudier."

Fredrik Wandrup, Dagbladet

"En oppvisning i funfacts om sjakk (...) Sjakken eller livet fikk meg til å lengte tilbake til klubbsjakken. Bedre kompliment kan jeg ikke gi til forfatteren."

Øyvind Brunvoll, Matt & Patt

"Et fascinerende innblikk i sjakkens - men mest av alt i sjakkspillernes - verden. [...] På sitt beste lykkes boken eksepsjonelt godt i dette. Enkelte av bifigurene i Sjakken eller livet fortjener nesten sine egne bøker, og jeg tok meg selv i å le høyt flere ganger."

Joakim Berg, MinervaNett

"Atle Grønn, sjakkfrelst professor i russisk ved Universitetet i Oslo, har skrevet en original sjakkbok. Den anbefales alle som liker å lese morsomme betraktninger og anekdoter om spillere som har satt sitt preg på sjakkspill og sjakkmiljø - lokalt og internasjonalt."

Arne Vik, Oppland Arbeiderblad

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sjakken eller livet:

Sjakk

Eivind Riise Hauge
Innbundet 
318,- 349,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Skår

Bret Easton Ellis
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv