Trætte mænd

"Les boka! «Trætte mænd» rommer tvil, melankoli, Nietzsche-fascinasjon og anarkisme. Uttrykt gjennom aforistiske blinkskudd, svart latter og sviende selvironi."

Trætte Mænd er den eneste romanen Arne Garborg skrev på bokmål, noe som kanskje har bidratt til bokens neglisjerte rolle i et ellers nynorsk romanlandskap. Boken er også, i tillegg til debuten Ein fritenkjar, den eneste romanen av Garborg der førsteutgaven ikke har kommet i nyutgivelse siden førstegangsutgivelsen i 1891. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Trætte Mænd er den eneste romanen Arne Garborg skrev på bokmål, noe som kanskje har bidratt til bokens neglisjerte rolle i et ellers nynorsk romanlandskap. Boken er også, i tillegg til debuten Ein fritenkjar, den eneste romanen av Garborg der førsteutgaven ikke har kommet i nyutgivelse siden førstegangsutgivelsen i 1891. Vi ønsker med denne utgivelsen å relansere og tilgjengeliggjøre en neglisjert del av Garborgs forfatterskap og norsk litteraturhistorie, nøyaktig 125 år etter lanseringen av førsteutgaven.

Boken er en av Norges første modernistiske romaner og et av våre viktigste bidrag til dekadanse-litteraturen som var en viktig del av nordisk og europeisk 1890-tallslitteratur. På mesterlig vis håndterer Garborg temaer som åndelig forfall og meningstap, seksualitet, kjønnsroller, tungsinn og desperasjon. Romanen er nyskapende også formmessig, der den bryter med realismens og naturalismens linære strukturmønster, og fremstilles som hovedpersonens dagboknotarer.

Eivind Tjønneland har skrevet et omfattende etterord til boken. Tjønneland er professor i nordisk språk og litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen, og er en av landets fremste litteraturvitere.

Detaljer

Forlag
Orkana akademisk
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
367
ISBN
9788281042537
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Trette menn
Format
18 x 12 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

"Les boka! «Trætte mænd» rommer tvil, melankoli, Nietzsche-fascinasjon og anarkisme. Uttrykt gjennom aforistiske blinkskudd, svart latter og sviende selvironi."

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Trætte mænd:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Rand

Jan Kjærstad
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv