Min side Kundeservice Bli medlem

Tritonus

en skjærgårdsfortelling

«Igjen har Kjell Westö skapt en velkomponert tekst som vekker nysgjerrighet, leseglede, stille ettertanke.»

Stavanger Aftenblad

Kjell Westös romaner har vunnet og vært nominert til flere store priser i Finland, Sverige og Norden en rekke ganger, deriblant Nordisk råds litteraturpris for "Svik 1938". "Tritonus" er hans syvende bok på norsk. Les mer

179,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Kjell Westös romaner har vunnet og vært nominert til flere store priser i Finland, Sverige og Norden en rekke ganger, deriblant Nordisk råds litteraturpris for "Svik 1938". "Tritonus" er hans syvende bok på norsk.

Den 58 år gamle, tidligere stjernedirigenten Thomas Brander har passert karriereklimaks og er i ferd med å miste grepet om musikken. Han klarer ikke å se for seg at livet kan være noe annet enn musikk. Dirigenten er en ensom mann med flyktige og motsetningsfylte forhold til sine nærmeste. Og etter så vidt å ha unnsluppet et terrorangrep og blitt rystet ytterligere av en metoo-beskyldning, trenger Brander sårt et nytt ankerfeste i tilværelsen. Han velger å flytte til den finske skjærgården og får oppført en villa som vekker oppsikt.

Parallelt med Branders historie fortelles også historiene til naboen hans og de andre innbyggerne i bygda. Westö er en mesterlig menneske- og miljøskildrer, og her får også store samfunnspolitiske spørsmål plass, som klassetilhørighet og rasisme. Samtidig som sorgen og nostalgien ligger tett oppunder overflaten gjennom hele romanen, er den også full av liv og ramsalt humor.

Medlemsvurdering:
Kjell Westö har lagt denne romanen helt opp til vår tid, ja, koronaviruset lurer i bakgrunnen uten at det spiller noen stor rolle for handlingen. Den store dirigenten Thomas Brander nærmer seg 60 og merker at de yngre løvene er i ferd med å bli de foretrukne blant de store orkestrene i Europa. Følelsen av å være over toppen gjør seg gjeldende også i privatlivet. Han stritter imot og bruker alle pengene han har lagt seg opp til å bygge en moderne og storslått betongvilla, Casa Tritonus, ute i skjærgården, der han tilbrakte barndommens sommere. Persongalleriet utvides med lokalbefolkningen, og romanen skifter retning hit og dit og overrasker leseren. Det er forfriskende!

Harald K

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
403
ISBN
9788253042862
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Tritonus
Format
20 x 13 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Igjen har Kjell Westö skapt en velkomponert tekst som vekker nysgjerrighet, leseglede, stille ettertanke.»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«Kjell Westö behandler riktignok velkjente temaer, men gir dem et løft og får dem til å klinge sammen i sin underfundig-vakre roman. Det er noe virtuost over hvordan Kjell Westö lar oss bli kjent med dirigenten og menneskene rundt ham.»

Knut Hoem, nrk.no

Medlemmers vurdering

H
Harald K – 14.01.2021

– Kjell Westö har lagt denne romanen helt opp til vår tid, ja, koronaviruset lurer i bakgrunnen uten at det spiller noen stor rolle for handlingen. Den store dirigenten Thomas Brander nærmer seg 60 og merker at de yngre løvene er i ferd med å bli de foretrukne blant de store orkestrene i Europa. Følelsen av å være over toppen gjør seg gjeldende også i privatlivet. Han stritter imot og bruker alle pengene han har lagt seg opp til å bygge en moderne og storslått betongvilla, Casa Tritonus, ute i skjærgården, der han tilbrakte barndommens sommere. Persongalleriet utvides med lokalbefolkningen, og romanen skifter retning hit og dit og overrasker leseren. Det er forfriskende!

T
Tone Hansen – 17.10.2020

– Jeg har lest nesten alle bøkene Kjell Westö har utgitt. Kjell Westö er blitt en av mine favorittforfattere. Tritonus skuffet ikke. Tvert imot. Det ble en veldig god opplevelse å lese samtidsromanen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tritonus:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sarek

Ulf Kvensler
Innbundet 
349,- 399,-

Nansen

Harald Dag Jølle
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Handlekurv