Min side Kundeservice Bli medlem

Byggeteknisk viten

Byggeteknisk viten gir et dypdykk i en av entrepriserettens finurligheter: den tradisjonelle læren om utviklingsrisiko.
Det er et økende fokus på innovasjon i bygge- og anleggsbransjen, og stadig finner entreprenører og rådgivere frem til nye, bedre og mer effektive løsninger. Les mer

559,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Byggeteknisk viten gir et dypdykk i en av entrepriserettens finurligheter: den tradisjonelle læren om utviklingsrisiko.
Det er et økende fokus på innovasjon i bygge- og anleggsbransjen, og stadig finner entreprenører og rådgivere frem til nye, bedre og mer effektive løsninger. Oftest fungerer nyvinningene som forutsatt, men hvem må ta konsekvensene når den byggetekniske utviklingen bærer galt av sted? De som utvikler løsningene som senere viser seg å svikte - entreprenørene og rådgiverne - eller den som skal høste fruktene av innovasjonen - byggherren?

Boken gir en grundig og analytisk fremstilling av temaet. Forfatterne foretar en kritisk vurdering av tradisjonell lære. Boken inneholder en bred fremstilling av entreprenørens ansvar for avvik og mangler og de offentligrettslige forpliktelsene etter byggeteknisk forskrift.

Målgruppen er advokater, dommere og andre praktikere som jobber med entrepriserettslige problemstillinger. Fremstillingen er også relevant for universitets- og høyskolestudenter.

Matias Apelseth (f. 1991) er advokat i Kluge Advokatfirma AS. Han har vært vitenskapelig assistent ved Institutt for privatrett ved Universitetet i Oslo, og som student ga han ut boken «Dynamisk tingrett til eksamen» på Universitetsforlaget (2016). Han er sensor ved Universitetet i Tromsø og styremedlem i Ungt Entrepriseforum.

Espen Nyland (f. 1972) er advokat og partner i Kluge Advokatfirma AS. Han har i en årrekke blitt rangert som en av landets fremste advokater i entrepriserett av Chambers og Legal500. Han har hatt møterett for Høyesterett siden 2012 og er medforfatter av boken «Foreldelse av fordringer» på Universitetsforlaget (2011).

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
186
ISBN
9788215037745
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Byggeteknisk viten
Format
25 x 18 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Byggeteknisk viten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv