Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Byens spor

skyggeboken

«Med 'Skyggeboken' har Lars Saabye Christensen fullført sin trilogi på en måte som sikrer at 'Byens spor' vil bli stående som et hovedverk i den snart 66-årige Oslo-mannens forfatterskap.»

Leif Gjerstad, BOK365

Hva hører vi når vi lytter til byens lyder? Hvilke spor etterlater den i oss? Hvem er det i andre enden når det ringer?

Sentralt i Byens spor står Maj Kristoffersen, hennes skjebne er tett vevd sammen med byen og gatene hun lever i: Men like mye menneskene hun deler byen med, først og fremst barna, Jesper og Stine. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Hva hører vi når vi lytter til byens lyder? Hvilke spor etterlater den i oss? Hvem er det i andre enden når det ringer?

Sentralt i Byens spor står Maj Kristoffersen, hennes skjebne er tett vevd sammen med byen og gatene hun lever i: Men like mye menneskene hun deler byen med, først og fremst barna, Jesper og Stine. Kvinnene i Røde Kors som utgjorde Fagerborgs usynlige sosiale ryggrad. Barna er blitt voksne og tidene forandrer seg. Håp og drømmer får brynt seg på en verden som ikke lenger går på skinner. Voksesmertene preger dem alle når nye dører åpner seg og de gamle lukker seg.

Lars Saabye Christensen har lagt øret inntil byens konkylie og lyttet til dens spor. Med finstemt følsomhet avlytter han hver enkelt rille. Han ser lyset kaste skygger den ene veien når solen går ned over byen som en gang var, og den andre veien når solen står opp over en by som våkner til en ny tid. Uvegerlig reiser spørsmålet seg: Hvem er vi som bor i denne byen, dette landet og denne tiden - og hvem vi vil være?

Medrivende, storslått og tankevekkende tredje bok i romanserien Byens spor.

Første bok Byens spor - Ewald og Maj

Andre bok Byens spor - Maj

Tredje bok Byens spor - Skyggeboken

Medlemsvurdering:
Egentlig ikke en bok- leser, men denne forfatteren bare koser jeg meg med

Ellen Hermansen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
542
ISBN
9788202662196
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
21 x 13 cm
Nr
8165769
Serie
Byens spor 3

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Med 'Skyggeboken' har Lars Saabye Christensen fullført sin trilogi på en måte som sikrer at 'Byens spor' vil bli stående som et hovedverk i den snart 66-årige Oslo-mannens forfatterskap.»

Leif Gjerstad, BOK365

«'Skyggeboken' er en emosjonell berg- og dalbane å lese - og en engasjerende og tett befolket avslutning på en trilogi som vil bli stående som et høydepunkt i forfatterskapet.»

Sindre Hovdenakk, VG

«Det er gripende, i passasjer glitrende. Og du skal ha et lesehjerte av stål for ikke å bli dypt beveget ...»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Saabye på sitt sterkeste»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Lars Saabye Christensen lager varmende mimrelitteratur, med mange språklige godbiter.»

Mari Grydeland, Aftenposten

« ... et bevegende mesterverk som samtaler med et stort forfatterskap, med sviket og kjærligheten og med døden.» (...) « Skyggeboken, avslutningsbindet i Lars Saabye Christensens trilogi «Byens spor», er ikke bare omfangsrik, original, ambisiøs, mangfoldig. Den er intim og gripende, båret av et eksistensielt alvor, en personlighetens tyngde, som enda engang illustrerer dikterens kunstneriske credo (...)»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«Lars Saabye Christensen tillet seg både sidespor og sidesprang i siste roman av Oslo-trilogien Byens spor. Dette dyttar trebindsverket litt ut av vater. Akkurat det som skulle til for å gjere trilogien nødvendig.Ja, nødvendig.»

Marta Norheim, NRK

Medlemmers vurdering

M
May Kvissellien – 20.09.2023

– Et spennende, velskrevet mesterverk!!

S
Sir Odal – 05.09.2021

– Likte boka godt - likte hele serien.

M
Mai-Britt Nesterud – 28.07.2021

– Synes de to første var bra Den tredje er ikke min favoritt Rett og slett kjedelig

E
Ellen Hermansen – 01.06.2021

– Egentlig ikke en bok- leser, men denne forfatteren bare koser jeg meg med

O
Ole Grebstad – 25.08.2020

– Fin bok der man som leser ikke vet hva som vil skje. Gode personbeskrivelser. Vemodig og innsiktsfull bok.

S
Svein Melgaard – 15.08.2020

– Triologien Byens Spor er desidert det kjedeligste og mest uinteressante jeg har lest på mange år. I siste bind - Skyggeboken - blander Saabye Christensen til og med inn sitt eget liv i dag - midt i teksten og flere siden. Dette er jo helt tullete. Det er ubegripelig at han har fått bare terningkast 5 og 6 på dette. Tror det er pga av at han er en kjent forfatter. Nei, dette er bortkastet tid å lese. Jeg gir under tvil terningkast 1 .

A
Anne-Lynn – 15.08.2020

– Skyggeboken

K
Knut Gorset – 23.07.2020

– Noe av det bedre fra Saabye Christensen . En sann fornøyelse å lese boka.

B
Berit Svarva – 22.07.2020

– antar den er bra, ikke lest enda

O
Ole K. Strømme – 21.07.2020

– Byens spor

S
Siri Bløtekjær – 21.07.2020

– En sann fryd å lese lars Saabye Christensen, med hans unike evne til å skildre karakterer, relasjoner og miljøer.

K
Karin Wiik – 21.07.2020

– Denne boka er helt fascinerende, Lars Saabye Christensen fortsatt favorittforfatter. Uansett hvor underlige historiene er så framstår de som opplevd virkelighet!

B
Berit Svarva – 23.06.2020

– Ikke lest enda......

I
Inrid Yrvin – 10.05.2020

– Meget leseverdig.

R
ReiTan – 25.03.2020

– En stor opplevelse Skriv mer Lars Saabye Christensen

A
Anne E. – 02.01.2020

– Siste bok i trilogien er også den beste. Fortryllende språk og intense beskrivelser av personer, ikke minst vakker kjærlighet til Oslo. Vekslingen mellom historien og forfatterens egen, personlige fortelling er spennende og fungerer glimrende og elegant.

O
Ola – 10.12.2019

– En nydelig leseopplevelse!

k
kirsten madsen – 10.12.2019

– Byens spor

G
Grethe – 08.12.2019

– Skyggeboken

K
Kari – 13.11.2019

– Godt å følge May og co igjen. Nærmer meg slutten og vil ikke at det skal ta slutt. Nydelig bok.

B
Bente Wold – 12.11.2019

– Helt super!!!!!!!

R
Rigmor Mogård – 12.11.2019

– Årets beste bok i mitt utvalg fra Bokklubbene, og den beste i trilogien! Skiftningene i perspektiv, mellom romanfortelling og forfatterens egen situasjon og helsetilstand var fascinerende, ikke ødeleggende for flyten i romanen, slik jeg ville trodd på forhånd. Boken har mange litterære perler, avsnitt som inviterte til å leses om igjen.

L
Liv Ertesvåg – 12.11.2019

– Veldig bra

K
Kirsten Madsen – 12.11.2019

– Byens spor, Skyggeboken

M
Monica Øen Stokke – 12.11.2019

– En fantastisk trilogi - Beste Lars S.C kvalitet. Jeg har virkelig kost meg med bøkene

H
Harald K – 23.10.2019

– Trilogien har en stigende kurve, og dette tredje og siste bindet i 'Byens spor' slipper til menneskene rundt Jesper (som er fysisk fraværende i det meste av boka) i enda større grad. Miljøet blir bredere, menneskene tydeligere, og personlige problemer og samfunnsproblemer som er aktuelle den dag i dag, trekkes inn i handlingen, som blir relevant, ikke museal. Poesien i språket er, som alltid hos Saabye Christensen, glitrende. Her er sitatvennlige linjer på nær sagt hver side.

H
Hilde Fjeld Myrvold – 22.10.2019

– Synes forfatterens fortelling i nåtiden ble forstyrrende i begynnelsen av boka. Tok seg opp etter hvert og var en fin slutt på trilogien.

L
Lillian – 19.10.2019

– Byens spor skyggeboken

A
Anette – 16.10.2019

– En bok/historie man ikke ønsker at tar slutt, fantastisk hele triologien. Man kommer i en verden man gjerne vil bli i og man blir kjent med noen herlige personer. Må leses, anbefales på det sterkeste 😊

A
Anne – 16.10.2019

– Skyggeboken

K
Knut Ove Klettgjerde – 16.10.2019

– Skyggeboken er avsluttingen av trilogien Byens spor. Der fletter han sammen avslutningen av boken og kanskje også avslutningen av eget forfatterskap og noen innsmett av tidligere personer fra tidligere bøker. Dette gjør han på en måte som føles naturlig og riktig. Handlingen og personene trer fram som levende mennesker på godt og vondt. Han er en menneskekjenner av rang og boken er glimrende!

A
AE – 16.10.2019

– Flott avslutning

M
Merete Kletten – 16.10.2019

– Gledet meg lenge til tredje bok, og den mer enn svarte til forventningene. Enkelte setninger er som et helt dikt. Den rørte meg virkelig. Takk for opplevelsen <3

L
Liv-Toril Rovelstad – 15.10.2019

– Har lest alle bøkene i serien Byens spor. Fantastisk gode historier. Leit at dette skal være den siste.

R
Roger Magnem – 15.10.2019

– En glede å lese!

M
Matti Heinonen – 15.10.2019

– Fantastisk bok og trilogi. En av mine klare favoritter som forfatter. God fortellerevne og ekstremt god på å billedgjøre og engasjere leserne. Topp leserglede, anbefales!

G
Gry – 15.10.2019

– Jeg har ventet på denne boken og ble skuffet. Hver gang jeg var godt inne i historien om alle, hopper forfatteren ut og snakker om seg selv og sin sykdom og behandling. jeg forstår at han har det vanskelig men en god venn av meg har også myelomatose med svært alvorlige bivirkninger og han har aldri bruket så mye tid på å beskrive sitt problematiske liv med dialyser og mye mer

m
mona s. berg – 15.10.2019

– Byens Spor, Skyggeboken

S
Siri Baastad – 15.10.2019

– Trilogien Byens spor er det beste fra Saabye Christensen, ja til og med bedre en Beatles. Jeg håper virkelig ikke denne forfatteren setter endelig punktum nå.

S
Sissel Leni – 15.10.2019

– Boken er fengende og jeg blir dratt inn i boken, dens tid og personer for så å dras inn i nåtid. Jeg er litt usikker på sammenblandingen av forfatteren sine opplevelser mens han skiver boken er et pluss?

J
Jan G. Teigen – 18.09.2019

– Hele trilogien er et gedigent come-back for Lars Saabye Christensen. Her i Skyggeboken går han sømløst inn og ut av handlingen med kommentarer og anekdoter hvor han samler trådene fra sitt forfatterskap. Boken er to bøker i én. Språket er som vanlig glitrende. Forferdelig trist hvis dette skulle bli hans siste.

A
Amjelstad@live.no – 18.09.2019

– En bok jeg har storkost meg med. Er så lei meg over at den er ferdig lest. Kommer til å savne bøker fra Saabye. Han er den beste !!

Å
Åse Karin Killingberg Brørvik – 17.09.2019

– Flott triologi.

M
Margrethe Haugen – 17.09.2019

– Saabye Christensen viser igjen i sin siste boken i triologien "Byens spor" at han er av de største i norsk litteratur, om ikke i verden. Å ta med sin egen virkelige sykdomshistorie inn i det fiktive, samt får oss til å huske guttene fra "Beatles", "Bly" og "Bisettelsen", er et litterært grep som gjør boken unik.

J
J – 17.09.2019

– Byens spor. Skyggeboken.

F
Frøydis Oma Ohnstad – 17.09.2019

– Helt topp bok. Saaby Christensen er en av våre beste forfattere. Jeg klarte ikke å legge denne boka fra meg.

B
Bjørn Sandnes – 17.09.2019

– Burde hatt 6 stjerner, og det gjelder hele trilogien.

C
Cecilie Kolstad – 17.09.2019

– Byens spor

M
Magne Dahl – 17.09.2019

– Meget interessant og godt skrevet

V
Vidar Tangen – 17.09.2019

– Byens Spor

K
Kari Simonsen Langlo – 17.09.2019

– Skyggeboken

L
Liv Else Holst – 17.09.2019

– Gripende historie på alle plan, og måten forfatteren skriver seg selv inn i boka på, gir en uventet og intim leseropplevelse. Mesterlig!

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 18.06.2019

– Lars Saabye Christensen er en av disse forfatterne som har vært der hele tiden. For meg begynte det hele med Beatles deretter gikk jeg bakover og leste meg opp på de tidligste titlene hans. Siden har han kommet inn i livet mitt igjen og igjen med stadig nye leseopplevelser. I disse foreløpig tre siste bøkene har han beskrevet livet i hovedstaden i årene etter krigen og framover. For Saabye Christensens lesere er dette kjent stoff fra tidligere bøker og etter hvert som handlingen i Byens spor Skyggeboken skrider fram kommer forfatteren selv også til syne og gir trofaste lesere små vink fra et mer enn 40 år langt forfatterskap. «Livet er den tiden det tar å dø» skriver Saabye Christensen i boka, under arbeidet med boka ble han selv behandlet for kreftsykdom noe som tydelig har preget ham i skrivingen. Men ikke bare fullfører han dette verket på en imponerende måte, samtidig blir denne siste romanen stående som en vakker oppsummering av hele Lars Saabye Christensens forfatterskap så langt.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Byens spor:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Arr

Jørn Lier Horst
Paperback 
179,-

1999

Gunnar Staalesen
Paperback 
229,-

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv