Min side Kundeservice Bli medlem

Byens spor

Jesper og Trude

«Byens spor er med dette endelig kommet til veis ende. Og samlet sett vil disse fire bøkene bli stående som et høydepunkt i Lars Saabye Christensens enestående litterære verden.»

Sindre Hovdenakk, VG

Storslått fortsettelse på Byens spor-bøkene. Byens spor - Jesper og Trude er den vakre og rørende fortsettelsen på et av høydepunktene i Lars Saabye Christensens forfatterskap. Det er blitt åttitall, tidene er forandret, byen også, men det er mange av de samme sporene. Les mer

449,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Storslått fortsettelse på Byens spor-bøkene. Byens spor - Jesper og Trude er den vakre og rørende fortsettelsen på et av høydepunktene i Lars Saabye Christensens forfatterskap. Det er blitt åttitall, tidene er forandret, byen også, men det er mange av de samme sporene. Karakterene er bare blitt eldre, de er kommet til en ny etasje i livet, der synsvinkelen plutselig er en annen: der det er enten eller, der noe må skje. Familien Kristoffersen består ikke lenger av Ewald og Maj og forfatteren er for lengst trådd ut av skyggene. Nå er det Jesper og Trude som står i sentrum, de er de voksne, de som må finne retning og bære livet. Byens spor - Jesper og Trude er en emosjonell berg-og-dal-bane, det er morsomt, det er trist, det er nådeløst, det er vakkert, det billedhuggere med egoer som høyhus, det er Gaustad sykehus, det er Jostein, det er Jesper, det er Trude, det er Stine og mange flere.

Medlemsvurdering:
BRAVO!!! De viser tiden, hvordan det var å bo der, hvordan de som bodde der hadde det. Det er nestrn slik at man ønsker seg til åbo/ ha bodd på samme stedet. Christensens ansolutt beste historie. Man greier ikke å slutte og lese.

May Solberg

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202729561
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Serie
Byens spor 4

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Byens spor er med dette endelig kommet til veis ende. Og samlet sett vil disse fire bøkene bli stående som et høydepunkt i Lars Saabye Christensens enestående litterære verden.»

Sindre Hovdenakk, VG

«en suveren leseropplevelse!» «Det er umulig å ikke få gode følelser for de mange karakterene i «Jesper og Trude».»

Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

«Lars Saabye Christensen har skrevet en vellykket avslutning på bokserien «Byens spor».» «en klangfull avslutning på «Byens spor»-serien, der Christensen lykkes med å forvandle menneskelig svakhet til finstemt romankunst.»

Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

Medlemmers vurdering

T
Tone Torkildsen Didriksen – 19.09.2023

– Medlemsvurdering

A
Anne Sofie Føyn – 02.02.2022

– Jeg hadde gledet meg til siste bok av Byens spor og selv om den er godt skrevet gjør alt utenomsnakket fra fortelleren at boka blir kjedelig, ufengslende og tung å komme igjennom dessverre!

T
Turid Borgen – 19.10.2021

– Fint å knytte den nye historien sammen med de foregående. Interessant å følge personene. Interessant at historiene er fra områder i Oslo, som jeg kjenner litt til. Ser det for meg, når jeg leser.

A
Aud Elisabeth Salen – 13.10.2021

– Fortellingen er som vanlig god fra denne forfatteren, men, og det er et stort men; i denne boken har fortelleren fått for mye plass. Til tider forsvinner historien i alt det fortelleren vil si. Avslutningen med et kapittel for hver person gav håp om om avrunding og verdig avslutning for hver enkelt av disse menneskene som vi er blitt så godt kjent med gjennom 4 bøker, men også her ble det litt rotete. Jeg hadde nok forventet mer og bedre av en forfatter jeg har lest det meste fra og alltid satt pris på. Likevel er det en leseverdig bok, om enn noe rotete.

E
E.M.H. – 06.10.2021

– Byens spor. Jesper og Trude.

K
Karen Rimstad – 04.10.2021

– De to første bøkene var veldig gode. Nr tre ikke fullt så god, og den siste var rett og slett en stor skuffelse.

R
Randi Dolven – 23.09.2021

– Fine bøker, men ikke full skår på de to siste av de fire bøkene

M
Mari – 22.09.2021

– Nydelig fortsettelse

M
May Solberg – 22.09.2021

– BRAVO!!! De viser tiden, hvordan det var å bo der, hvordan de som bodde der hadde det. Det er nestrn slik at man ønsker seg til åbo/ ha bodd på samme stedet. Christensens ansolutt beste historie. Man greier ikke å slutte og lese.

V
Vivi E – 22.09.2021

– Byens spor Jesper og Trude

E
Ellinor – 21.09.2021

– Jeg anbefaler denne, han skriver bare så bra. For meg, som er fra Oslo, og delvis vokst opp i de samme deler av byen, omtrent samtidig med bokens personer, er den så "kjent" å lese. Jeg koser meg gjennom hele boken, rett og slett! Personene er levende og situasjonene er virkelige og ikke oppdiktede. Håper virkelig han kommer med en bok nr.5 , jeg føler at det er "plass til" det.

L
Lise Rustad – 21.09.2021

– Byens spor Jesper og Trude

M
Monica Stokke – 21.09.2021

– En meget leseverdig avslutning på Byens spor. Gjenkjennelig godt beskrevet 80 tall.

M
Mai Sonja Wesche Iversen – 21.09.2021

– I denne boka får vi en slutt; lukket noen kapitler og tatt farvel med noen av de viktigste personene. Underlig, vemodig og trist, men også relevant for en senior som har bodd hele livet i en by i forandring. Ikke alle omfavner det moderne. Men det må gå, på et vis.

G
Grethe – 21.09.2021

– Denne boken har ikke fenget meg slik de tre forrige bøkene. Jeg måtte « legge» den fra meg, for så å ta den igjen senere.

S
Sigurd Ødegaard – 21.09.2021

– Lars Saabye Christensens siste bok om om de ulike medlemmene i familien Kristoffersen og deres bekjente er en vakker og velskrevet roman der vemod og humor går hånd i hånd. Som leser blir vi trukket inn i relasjoner mellom personer som fascinerer og interesserer oss. Forfatterens språk og bildebruk tar oss med på en spennende leseopplevelse, og vi "lever med" blant personene i fiksjonen. At forfatteren enkelte ganger blander seg inn som forteller, gjør oss delaktige i fortellinga.

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 01.07.2021

– Vi trodde han hadde avrundet fortellingen om familien Kristoffersen og byen deres. Byen vår, ikke minst Saabye Christensens by. Det er noe helt spesielt med disse bøkene som ikke bare forteller familien Kristoffersens historie, men like mye vår felles historie. Om vi bor i denne byen er underordnet. Det er fortellingen om hovedstaden i et land som aldri skal bli det samme. I de første bøkene skildret Saabye Christensen hvordan byen og dens innbyggere reiste seg etter krigsårene, så kom tiden med vekst, optimisme og ungdomsopprør. Nå er tiden kommet til åtti-tallet. Ikke det grelle fargerike åttitallet med jappetid og rikdom, men det virkelige åtti-tallet. Et tiår som mange andre, som sakte endrer livene våre slik de hele tiden endres skritt for skritt generasjon for generasjon. Med ett er byen blitt en annen by enn det en gang var. Men sporene etter de som har gått foran viser vei.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Byens spor:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv