Min side Kundeservice Bli medlem

Jakten på et vilt liv

Jens Kvernmo er noe så sjeldent som en ekte eventyrer. Da han som 14-åring i Ogndal leste «Pelsjegerliv» av Helge Ingstad, begynte unggutten å drømme om et liv med jakt, friluftsliv og lange ekspedisjoner. Les mer

199,-
Innbundet
Sendes innen 3 - 14 dager

Logg inn for å se din bonus

Jens Kvernmo er noe så sjeldent som en ekte eventyrer. Da han som 14-åring i Ogndal leste «Pelsjegerliv» av Helge Ingstad, begynte unggutten å drømme om et liv med jakt, friluftsliv og lange ekspedisjoner. I 2015 bestemte han seg for å bruke fem år (minst!) av livet i villmarka. Her forteller han om noen av de lengste turene i disse årene. Fra den første overvintringen i Skjækerfjella, via TV-serien «Alene», til vinteropphold i Sylan og til slutt med hundespann fra Finnmark til Trøndelag - som vises på NRK1 vinteren 2019.

Boken forteller om gleder, spenning og magiske øyeblikk - men også om motgang og skuffelser. Og ikke minst om en beinhard vilje til å klare seg selv i naturen - helt på egenhånd, og i stand til å overleve av jakt og fiske.

«Når jeg tenker tilbake på turene mine, så er det ikke overvintringene jeg er mest stolt over. Eller at jeg var så heldig at jeg vant en konkurranse.
Det jeg husker, er alle naturopplevelsene jeg har hatt. Alle soloppgangene jeg har fått oppleve fra teltåpningen. Alle jaktøyeblikkene, der jeg har slitt i dagevis og endelig lyktes. Og alle fiskeopplevelsene som har gitt mat i magen. For ikke å snakke om alle timene ved bålet, der tankene bare vandrer. Det er dette som virkelig betyr noe, og det er dette som driver meg.»

Jens Kvernmo skriver med lun humor og stor fortellerglede om opplevelser alt for få av oss får oppleve i vår hektiske hverdag. Han forteller hvordan han har realisert noen av sine drømmer - og vil gjerne inspirere deg til å realisere dine!

Medlemsvurdering:
En som er like sterk og tøff som Lars Monsen. Anbefaler og kjøpe denne boken. Får absolutt følelse av at han er en ekte eventyrer og lever drømmen sin.

Sander Syversen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Embla
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
165
ISBN
9788283820102
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
25 x 18 cm
Nr
8140804

Medlemmers vurdering

S
Sander Syversen – 25.11.2020

– En som er like sterk og tøff som Lars Monsen. Anbefaler og kjøpe denne boken. Får absolutt følelse av at han er en ekte eventyrer og lever drømmen sin.

T
Trude Nytrøen Pedersen – 09.03.2019

– Synes boka er ærlig og godt skrevet med stor fortellerglede. Skildringene er gode og kan virkelig føle hvordan livet i villmarka leves. Dette er en bok for alle som elsker utelivet, og inspirerer til selv å pakke sekken og legge ut på tur, selv om turene kanskje ikke blir like ekstreme som turene til Jens. Så godt å lese om en som tørr å gå sine egne veier og leve livet på sin egen måte. Anbefales.

P
Per Riise – 14.02.2019

– Når jeg leste denne boken fikk jeg følelese av at Jens prøver å være noe/noen. Litt "wannabe" Monsen, med litt annet verdisyn på naturen, og litt mindre respekt for naturen. Noen gode skildringer av opplevelser er det, men alt i alt blir det for påtatt.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Jakten på et vilt liv:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv