Minigryte Sensation blå

Cathrineholm

Søt og anvendelig minigryte! Les mer

Finnes i disse fargene

Vår pris: 349,-


Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

Mer om produktet

Ja til mer farger på kjøkkenet! Sensation minigryte fra Cathrineholm ble først lansert allerede i 1962. Gryten er designet av norske Grete Prytz Kittelsen, som samarbeidet med Cathrineholm på 1950- og 60-tallet. Gryten er liten og nett, men utseendemessig gjør den likevel mye ut av seg! Det kule retrodesignet gjør at den skiller seg tydelig ut på kjøkkenet, og blir et naturlig midtpunkt på komfyren. Passer godt til ovnsbakte desserter, til omeletter, supper og sauser. 

Cathrineholm of Norway by Grete Prytz Kittelsen
I 1907 startet Cathrineholm, opprinnelig et jernverk i Halden, opp emaljeproduksjon, og oppnådde umiddelbart suksess med dette. I 1954 kontaktet Cathrineholm Grete Prytz Kittelsen vedrørende et ønsket samarbeid, som i 1957 fikk sitt internasjonale gjennombrudd. Flere av produktene fra Cathrineholm vant gullprisen ved den internasjonale kunst og arkitekturutstilling, «Triennalen», i Milano.

Cathrineholm var en stor bidragsyter til å definere det skandinaviske uttrykket på 60-tallet, men designet oppleves fremdeles i dag som like relevant, frisk og toneangivende. De organiske og tidløse formene Grete Prytz Kittelsen gav produktene, samt den tydelige fargeskalaen, er videreført identisk i dagens produksjon.

Grete Prytz Kittelsen var utdannet gullsmed og emaljekunstner og er i dag å betrakte som Skandinavias ukronede designdronning.

Diameter: 11,5 cm
Størrelse: ca 250 ml

Fakta