Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Stripes bolle sort 18 cm

449,-
Utsolgt

Stripes-kolleksjonen er designet av den norske emaljekunstneren, Grete Prytz Kittelsen, som samarbeidet med Cathrineholm på 50- og 60-tallet.

Designet er enkelt, men lett gjenkjennelig. Med sine friske farger passer det godt inn i skandinavisk designstil. Emaljeskålene kommer i mange størrelser og kan brukes som en del av innredningen eller til servering.  De store er godt egnet til salat, mens de mindre kan brukes til alt fra nøtter og snacks til oppbevaring av nøkler og andre småting. La deg også inspirere til å lage små plantesammensetninger - det vanskeligste er å velge farge på skålen!

Catrineholmproduktene blir produsert på samme måte som originalen fra 60-tallet. Produktet i stål blir håndmalt i opprinnelige farger, deretter brent i høy temperatur for varig holdbarhet.

Produktene er godkjent for bruk til servering av mat. Skålene vaskes for hånd. Tåler ikke mikrobølgeovn.

Cathrineholm of Norway by Grete Prytz Kittelsen

I 1907 startet Cathrineholm, opprinnelig et jernverk i Halden, opp emaljeproduksjon, og oppnådde umiddelbart suksess med dette. I 1954 kontaktet Cathrineholm Grete Prytz Kittelsen vedrørende et ønsket samarbeid, som i 1957 fikk sitt internasjonale gjennombrudd. Flere av produktene fra Cathrineholm vant gullprisen ved den internasjonale kunst og arkitekturutstilling, «Triennalen», i Milano.

Cathrineholm var en stor bidragsyter til å definere det skandinaviske uttrykket på 60-tallet, men designet oppleves fremdeles i dag som like relevant, frisk og toneangivende. De organiske og tidløse formene Grete Prytz Kittelsen gav produktene, samt den tydelige fargeskalaen, er videreført identisk i dagens produksjon.

Grete Prytz Kittelsen var utdannet gullsmed og emaljekunstner og er i dag å betrakte som Skandinavias ukronede designdronning.

Nr: 8091315

Medlemmers vurdering

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv