Min side Kundeservice Bli medlem

Å skrive livet

hans fineste brev (1872-1890) : 265 brev og 110 skisser

Allerede i 1908 utkom den første boken med Vincent van Goghs utvalgte brev, og siden er de blitt lest fra Tyrkia til England og fra Portugal til Russland. Bare i Norge er de hittil ikke utgitt. Det er ikke mindre enn en sensasjon at dette nye utvalget nå endelig foreligger på norsk. Les mer

99,-

169,- Spar: 70,-

E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Allerede i 1908 utkom den første boken med Vincent van Goghs utvalgte brev, og siden er de blitt lest fra Tyrkia til England og fra Portugal til Russland. Bare i Norge er de hittil ikke utgitt. Det er ikke mindre enn en sensasjon at dette nye utvalget nå endelig foreligger på norsk.

Van Goghs brev er som en usensurert selvbiografi - de tar for seg livet, kunsten, drømmene og nederlagene. De er visuelle og poetiske, kunnskapsrike og litterære. Maleren viser seg som en intelligent og følsom forfatter.
Van Gogh er blant de kunstnerne som skriver aller best om sitt liv og virke. Brevene viser hvordan han over en periode på under ti år klarer å utvikle seg som kunstner, og hvordan han på under fem år maler alle de bildene som vi kjenner og verdsetter så høyt i dag.
Men det skjedde ikke uten kamp. Han slet med å finne sin vei som ung og var gjennom dype religiøse grublerier før broren Theo, som skulle bli hans viktigste støtte, penset ham inn mot malingen. Deretter slet han med alt fra økonomi til alvorlige psykiske problemer. Samtidig malte han det som skulle erobre verden først etter at han hadde tatt livet av seg 37 år gammel i Auvers-sur Oise i 1890.
Boken "Å skrive livet" inneholder hans fineste brev og 110 originale skisser 1872-1890.

"Et enestående verk, og en makeløs utgivelse. (...) Skaff deg denne boka. Gi den bort til jul. Du finner ikke noe vakrere eller mer innholdsrikt denne sesongen."
Fredrik Wandrup, Dagbladet

"Vincent van Goghs samling brev til sin bror Theo er virkelig en av bokhøstens perler."
Fartein Horgar, Adresseavisen

"Vincent van Goghs brev kjem for første gang på norsk. Ei bok som utvidar, opnar og ladar van Goghs kunstverk på nye måtar. Minst like mykje som biletkunst, handlar breva om ordkunst og om å lære seg kunsten å leva. (...) Å skrive livet er vakker, både fordi ho er utstyrt med van Gogh-måleri i fargar og brevskisser der dei var lagt inn. (...) Dei utvalde breva hans er ei bok å gå i hi med i mørke haust- og vinterkveldar."
Arnhild Skre, NRK

"Brevvekslingen mellom Vincent og Theo van Gogh er blant de vakreste, mest rørende og komplekse i brevskrivingens historie. De gir leseren et innblikk, ikke bare i en stor malers forestillingsverden, men i et menneskelig følelsesmessig landskap som ofte er neglisjert: søskenkjærlighet."
Siri Hustvedt

"En fantastisk utgivelse av Vincent van Goghs brev på norsk stikker kniv i slangen rundt vår klisjé om den «gale» kunstneren - han som levde «utenfor» og «avsondret» fra den daglige verden."
Olav Egil Aune, Vårt Land

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Bokmål
ISBN
9788203371004
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Å skrive livet

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Å skrive livet:

Stormen
299,-

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
299,- 479,-
 

Søren

Sven Oluf Sørensen
Innbundet 
362,- 398,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv