Min side Kundeservice Bli medlem

Egon Weng

danser, koreograf og pedagog

....dette er spennende lesning og norsk dansehistorie..." (Siri Dybwig)

Hvem er den gode pedagogen i dansefaget? Det må være den som har kunstnerisk erfaring som kjerne og kunnskapsfelt, og ikke minst et ubestridelig talent for formidling. Les mer

319,-

350,- Spar: 31,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

....dette er spennende lesning og norsk dansehistorie..." (Siri Dybwig)

Hvem er den gode pedagogen i dansefaget? Det må være den som har kunstnerisk erfaring som kjerne og kunnskapsfelt, og ikke minst et ubestridelig talent for formidling.

Egon Wengs Ballettskole ble en av de største og mest anerkjente i Norge. Som pedagog var han inspirerende, kunnskapsrik og kompromissløs på dansekunstens vegne. Gjennom sitt pedagogiske virke rekrutterte han et vesentlig antall kunstnere til dansemiljøet i Norge, og han etterlater seg viktige spor.

Denne boken tar for seg Egon Wengs liv og kunstneriske virke som danser, koreograf og pedagog både nasjonalt og internasjonalt. Som en del av norsk dansehistorie er dette aktuelt materiale for et bredt publikum - både profesjonelle fagfolk og tidligere amatørdansere vil ha stor glede av å lese boken. Historie er viktig for å forstå samtiden, og boken vil ha nytteverdi også innenfor faget dansehistorie.


Monique Skavlan Sunderland er Norges første dosent i moderne dans og har vært ansatt ved Balletthøgskolen, Kunsthøgskolen i Oslo, siden 1979. Hun er utdannet ved Egon Wengs Ballettskole, Operaens pedagogutdanning under Joan Harris' ledelse og har videre studier i Paris, London og New York. Siden 2004 er hun programansvarlig for bachelor-utdanningen i samtidsdans. Hun har hatt en rekke styreverv, bl. a. ved Statens balletthøgskole og Riksteatret, i tillegg har hun deltatt i flere sakkyndige komitéer. Hun har en cand. mag. jur.

Detaljer

Forlag
Kolofon
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
112
ISBN
9788230011782
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Format
25 x 18 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Egon Weng:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Cash

Jens Lapidus
Paperback 
229,-

Berlin

Torgrim Eggen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Tørst

Ellisiv Lindkvist
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv