Dette er Warhol

Andy Warhol er en av det forrige århundres mest kjente kunstnere, og det er få i de senere generasjonene som ikke har et forhold til kunsten hans.

Andy Warhol regnes i dag som en av de fremste representantene for popkunst. Les mer

90,-

99,- Spar: 9,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Andy Warhol er en av det forrige århundres mest kjente kunstnere, og det er få i de senere generasjonene som ikke har et forhold til kunsten hans.

Andy Warhol regnes i dag som en av de fremste representantene for popkunst. Han formidlet kunsten sin gjennom mange medier: malerier, foto, silketrykk, film, installasjoner - og ikke minst sin egen person. Som en av de pionerene innen popkunst påvirket og inspirerte han mange. Dagens store samtidskunstnere, som Jeff Koons og Richard Prince, er inspirert av Warhol.

I tekst og illustrasjoner går denne boken bak fasaden og utforsker den ellers så private Warhols liv. Fra barndommen i Pittsburgh, collegeårene, årene som reklametegner og senere som fetert kunstner i New York
tiden med Silver Factory, der nye talenter og kommende stjerner møttes og moret seg. Det er her han blant annet utvikler portrett- kunsten sin - og kjendiser og samfunnstopper strømmet til for å bli portrettert. Med flyttingen til The Office legger Warhol det kaotiske livet på Factory bak seg, og kunsten hans gikk inn i enda en ny fase.

Andy Warhol gikk fra å være en av USAs mest begavede reklametegnere til å bli en av det 20. århundres største kunstnere, sammen med Picasso og Marcel Duchamp.

Detaljer

Forlag
Kontur
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
80
ISBN
9788293053262
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
This is Warhol
Format
23 x 18 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dette er Warhol:

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
299,- 479,-
 

Skrik

Poul Erik Tøjner
Innbundet 
375,- 429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Nåde

Linn Ullmann
Innbundet 
318,- 349,-
 

Munch

Øystein Ustvedt
Innbundet 
409,- 449,-
 

Torsk

Frank A. Jenssen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv