Min side Kundeservice Bli medlem

Et lite, etisk feiltrinn

thriller

«Julie S. Werenskiold gir full gass fra side en og holder klampen i bånn helt til siste slutt.»

Ingvar Ambjørnsen, VG

Frilansjournalisten Svala Saltfjord er litt for glad i champagne og feiring, og ikke så god på økonomi. Men på en flytur over Atlanteren får hun tips om en brennbar sak ...

Les mer

332,-

379,- Spar: 47,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Det store skupet

Frilansjournalisten Svala Saltfjord er litt for glad i champagne og feiring, og ikke så god på økonomi. Men på en flytur over Atlanteren får hun tips om en brennbar sak ...

Svala sitter på flyet på vei hjem fra New York etter å ha blitt nektet innreise på et litt mystisk grunnlag. Hun søker trøst i whiskey og kommer i snakk med sidemannen, en amerikansk byråkrat ved navn Beau. Han prøver også å trøste henne og forteller at han kanskje kan bidra til at hun får innreise likevel. Kanskje kan de hjelpe hverandre? Han sitter på informasjon han vil få ut og som kan gi Svala nyhetssaken hun bare har drømt om.

Jihad i Europa
Svala rekker å fundere over hvorfor de ønsker at nettopp hun skal bringe disse nyhetene ut – og er de ekte? Hun innser at det er noe ytterst mistenkelig over måten hun fikk tilgang til saken på. Men hun trenger tilgang til USA, både av profesjonelle og personlige årsaker. Og hun er blakk, så hun trenger saken. Dessuten er hun journalist, langt inn i beinmargen, og hun klarer ikke å motstå et så saftig kjøttbein som dette høres ut som.

Fake news?
Beau holder ord, han skaffer henne innreisetillatelse, og Svala reiser tilbake til USA for å undersøke saken. Hun intervjuer en norsk IS-avhopper som kan fortelle en rystende historie om europeisk-ættede jihadister. Med fortellingen følger også en filmsnutt som hun får overlevert på en minnepinne. Filmen overgår hennes villeste fantasier om et eventyrlig skup. Men hvordan kan hun være sikker på at innholdet er ekte? Hun får VG til å faktasjekke saken før publisering. De finner ingen feil med den, og i løpet av minutter etter publisering har bildene spredd seg jorda rundt.

Mistenkt for drap
Filmsnutten fører til at spørsmålet om militære tiltak mot Tyrkia kommer opp i FNs sikkerhetsråd. Svalas karriere ser plutselig rosenrød ut, brått ligger hun godt an til den gjeveste journalistprisen. Men allerede dagen etter publiseringen blir hun kontaktet av en anerkjent konkurrent. Hun hevder at saken er et falskneri, og ber om at de møtes. Når Svala kommer hjem til henne, finner hun henne død av en overdose. Svala skjønner at hun er brukt som brikke i et spill hun ikke forstår. Vil hun komme seg unna en mordmistanke? Må hun innrømme at hun er blitt lurt til å publisere saken? Finnes det noen måte å komme ut av dette på i live og med æren i behold?

Skyhøy spenning
Vi følger Svalas dramatiske jakt på sannheten og på de usynlige bakmennene i en verden som er forvirrende full av feilinformasjon og fundamentalisme. Et lite, etisk feiltrinn er skrevet med stor autoritet og med en selvfølgelig innsikt i både journalistikk og storpolitikk. Svala er en sjarmerende og litt rufsete, men svært menneskelig antihelt som vi ikke kan unngå å like. Med hjertet i halsen følger vi hennes ferd fra enkleste utvei til det å begynne å ta et gryende ansvar. 

 

Medlemsvurdering:
Spennende intrige og handling fra mange fascinerende steder. Håper på en fortsettelse av historien.

Synnøve

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
412
ISBN
9788252591897
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
21 x 14 cm
Nr
8178895

Medlemsblad

Om forfatteren

JULIE S. WERENSKIOLD (f. 1970). Fra Oslo. Har tatt filmskolen ved Tisch, School of the Arts New York University, jobber som frilansjournalist. Et lite, etisk feiltrinn er hennes debut som forfatter.

Anmeldelser

«Julie S. Werenskiold gir full gass fra side en og holder klampen i bånn helt til siste slutt.»

Ingvar Ambjørnsen, VG

«... hold deg fast. For Julie S. Werenskiold gir full gass fra side en og holder klampen i bånn helt til siste slutt.»

Ingvar Ambjørnsen, VG

«... forfriskende thrillerdebut, som har James Bond-aktige dimensjoner. [...] Werenskiold skriver lett og godt, og viser en imponerende innsikt i skitten storpolitikk og supermaktenes manipulering.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

Medlemmers vurdering

M
Magne – 02.09.2021

– Dette var et feiltrinn -kjedelig.

E
Eldbjørg Larsen – 04.05.2021

– Tenkte at det kunne være artig å satse på en debutant til påskekrimmen i år, men det var feil. Etter ca. 100 sider var det slutt. Dette var ikke spennende.

W
Wilde Fjeldbo – 04.05.2021

– Virkelig ikke verdt pengene, orket ikke mer enn 70-80 sider før jeg måtte legge vekk boka.

A
Audun Krog Eftedal – 04.05.2021

– Et lite, etisk feiltrinn

S
Synnøve – 06.04.2021

– Spennende intrige og handling fra mange fascinerende steder. Håper på en fortsettelse av historien.

E
E. Skjærvik – 21.03.2021

– Et lite etisk feiltrinn

Oppdag mer

Bøker som ligner på Et lite, etisk feiltrinn:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
349,- 399,-

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv