Mat, menneske og evolusjon
Mat, menneske og evolusjon gir en oversikt over betydningen av kosthold i menneskets evolusjon, og setter kostholdsdebatten i perspektiv. Les mer
Mat, menneske og evolusjon gir en oversikt over betydningen av kosthold i menneskets evolusjon, og setter kostholdsdebatten i perspektiv. Hva er naturlig kosthold for vår art, dvs hva er vi fra naturens side best tilpasset å spise? Hva skjer med menneskers helse når vi avviker for mye fra artens naturlige kosthold?
Gjennom årtusenene er vår art blitt tilpasset et kosthold som ga overlevelse og muligheter for å formere seg. Dagens kosthold i vestlige land er sterkt avvikende fra menneskets naturlige kosthold. Vi spiser mest av det vi fra naturens sider er dårligst tilpasset, og dette er en viktig årsak til livsstilssykdommer og atferdsproblemer. Mat, menneske og evolusjon tar spesielt for seg korn, kumelk og hvitt sukker og diskuterer hvordan denne nye maten påvirker oss.
- FAKTA
-
Utgitt:
2012
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 112
ISBN: 9788205444928
Utgave: 1. utg.
Format: PDF
Filstr: 1.0 MB
Vannmerket
- KATEGORIER:
- VURDERING
-
Gi vurdering
Les vurderinger