Meny
En beretning om blindhet - José Saramago

En beretning om blindhet

; Christian Rugstad (Oversetter)

«Jeg anbefaler alle å lese En beretning om blindhet.» Gert Nygårdshaug»

Lierposten
En bilist stanser ved rødt lys. Da lyset skifter, rikker han seg ikke. Han er blitt blind. Rammet av et hvitt lys. Det første tilfellet av en ubegripelig epidemi som snart fører til kaos, redsel og uoverveid brutalitet. Les mer
Vår pris
199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

En bilist stanser ved rødt lys. Da lyset skifter, rikker han seg ikke. Han er blitt blind. Rammet av et hvitt lys. Det første tilfellet av en ubegripelig epidemi som snart fører til kaos, redsel og uoverveid brutalitet.


«Den beskriver en epidemi som gjør alle blinde. Først stigmatiseres de syke, men så sprer det seg. Samfunnsfrykten går utover de mellommenneskelige relasjonene. De sivile samfunnstraktatene bryter sammen på grunn av frykt. Måten vi lever på er skjør, og må holdes ved like. Medmenneskeligheten må holdes ved like.»


Statsminister Erna Solberg, Dagbladet, 2015


Nobelprisvinneren Josè Saramago "skrev denne boken for å minne leserne om at vi forvrenger fornuften når vi ydmyker livet, at menneskets verdighet hver eneste dag fornærmes av verdens mektige, at den universelle løgnen har erstattet de pluralistiske sannheter, at mennesket sluttet å respektere seg selv da det mistet respekten for sine medskapninger".

Fra prismottakerens nobelforedrag i Stockholm, desember 1998

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 301
ISBN: 9788202677824
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Esaio sobre a Cegueira
Format: 21 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Jeg anbefaler alle å lese En beretning om blindhet.» Gert Nygårdshaug»

Lierposten

«En storslått allegori om sjelelig blindhet, som henter forbilder fra eldgamle fabler, men som i sin avsløring av de dypeste instinkter i oss er sørgelig aktuell.»

, Dagbladet