Min side Kundeservice Bli medlem

Et tilfluktssted i tiden

«Georgi Gospodinovs Et tilfluktssted i tiden er et godt tilfluktssted i all sin flagrende mangesidighet.»

Knut Hoem, NRK

Vinner av den internasjonale Booker-prisen 2023

«Det er slett ikke tilfeldig at folk uten hukommelse kommer strømmende hit i dag ... Her er de, for å si oss noe. Og tro meg, en dag, ganske snart, vil flertallet selv begynne å stige ned i fortiden, for å 'miste' hukommelsen av egen fri vilje. Les mer

399,-
Sendes innen 3 virkedager
Vinner av den internasjonale Booker-prisen 2023

«Det er slett ikke tilfeldig at folk uten hukommelse kommer strømmende hit i dag ... Her er de, for å si oss noe. Og tro meg, en dag, ganske snart, vil flertallet selv begynne å stige ned i fortiden, for å 'miste' hukommelsen av egen fri vilje. Det kommer en tid da stadig flere av dem skal ønske å gjemme seg i fortidens huler, å vende tilbake. Ikke av gode grunner, forresten. Vi må stå klare med fortidens bomberom. Kall dem, om du vil, 'tilfluktssteder i tiden'.»

Den gåtefulle flanøren Gaustin åpner en «klinikk for fortiden», en klinikk som tilbyr en lovende form for behandling av pasienter med Alzheimer. Metoden går ut på å gjenskape fortidens omgivelser til minste detalj, der hvert rom og hver etasje er innredet i tråd med pasientenes barndomsår. Etter hvert som behandlingsformen slår an og antall klinikker øker, begynner også friske mennesker å strømme til disse «tilfluktsstedene i tiden» hvor de kan unnslippe nåtiden og gjenoppleve de beste årene av sine liv. Men det stopper ikke der, for snart skal hele nasjoner begynne å vende seg mot en mer ordnet og lykkeligere tid.

"Et tilfluktssted i tiden" er en svært sammensatt roman med en rekke narrative tråder og filosofiske tankevekkere. Her veves nostalgi og satire sammen for å skape en på samme tid humoristisk og dystopisk iscenesettelse av hva som skjer når utsikten mot framtiden blekner og fortiden innhenter oss.

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
321
ISBN
9788256027422
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Vremeubežište
Format
22 x 15 cm
Priser
Booker international prize 2023

Anmeldelser

«Georgi Gospodinovs Et tilfluktssted i tiden er et godt tilfluktssted i all sin flagrende mangesidighet.»

Knut Hoem, NRK

«En uforglemmelig roman [.] Fra første side slås man i bakken av romanens kvaliteter . nysgjerrighet på ideens historie, grundighet i forestillingskraften, ironisk vidd.»

Frode J. Riopelle, Morgenbladet

«I Et tilfluktssted i tiden viser Gospodinov at lengselen og nostalgien er grunnleggende menneskelige egenskaper. Romanen er ikke en ensidig kritikk av høyrepopulismen; jeg opplever den som både ydmyk, utforskende og empatisk.»

Kristoffer Kjelling, Salongen

«Et tilfluktssted i tiden er dermed en påminnelse om at språk og skjønnlitteratur skaper bilder i vår fellesmenneskelige hukommelse, som kan fungere som medisin mot tidens glemsel.»

Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Et tilfluktssted i tiden:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Løperne
-25 %

Løperne

Olga Tokarczuk
Paperback 
172,- 229,-
 
Hvit død
3 for 2

Hvit død

Robert Galbraith
Innbundet 
99,- 399,-
 
Eva
Ny!

Eva

Cat Bohannon
Innbundet 
449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv