Min side Kundeservice Bli medlem

Veien

«Den er ubegripelig rørende, dypt poetisk og magisk intelligent. Jeg leste den på noen timer i høst, og den forlot meg gråtende i nattemørket.» Tore Renberg

Far og sønn vandrer gjennom et nedbrent amerikansk landskap. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

«Den er ubegripelig rørende, dypt poetisk og magisk intelligent. Jeg leste den på noen timer i høst, og den forlot meg gråtende i nattemørket.» Tore Renberg

Far og sønn vandrer gjennom et nedbrent amerikansk landskap. Kulden er gjennomtrengende, og snøen som faller, blandes med asken i luften.

Målet deres er kysten, selv om de ikke vet hva som venter dem der. Alt de har, er en pistol til å forsvare seg med mot de lovløse gjengene som herjer langs veien, klærne de har på kroppen, en kjerre med mat de har funnet - og hverandre.

Veien er en dypt gripende fortelling om en reise. På kraft-fullt vis settes kjærligheten mellom far og sønn opp mot en håpløst skremmende fremtid. Det verste og det beste et menneske kan gjennomleve, gjennomstrømmer dette mørke mesterverket.

CORMAC MCCARTHY er en av USAs viktigste nålevende forfattere.

Medlemsvurdering:
Far og sønn er på vandring sørover etter en stor katastrofe der få har overlevd, alt er brent og rasert, og igjen står restene forlatt; biler, broer, byer, kjøpesentre og veien de går på, alt dekket av aske. De har en handlevogn med litt hermetikk, noen klær, redskaper og olje, og er hele tiden på utkikk etter andre som vil plyndre og stjele fra dem. Det første først: "Veien" er stor litteratur. Måten forfatteren har pakket inn denne fortellingen er imponerende. Det mektige, men samtidig nøkterne språket som inneholder mye mellom linjene er dyktig håndverk. Ikke minst er boka besettende spenning. "Veien" er en av de beste romanene jeg har lest.

Marlow

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
253
ISBN
9788205577121
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
The road
Format
19 x 11 cm
Priser
Pulitzer-prisen, fiction 2007

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Medlemmers vurdering

K
Kristine – 26.05.2020

– En vakker bok!

M
Marlow – 02.03.2010

– Far og sønn er på vandring sørover etter en stor katastrofe der få har overlevd, alt er brent og rasert, og igjen står restene forlatt; biler, broer, byer, kjøpesentre og veien de går på, alt dekket av aske. De har en handlevogn med litt hermetikk, noen klær, redskaper og olje, og er hele tiden på utkikk etter andre som vil plyndre og stjele fra dem. Det første først: "Veien" er stor litteratur. Måten forfatteren har pakket inn denne fortellingen er imponerende. Det mektige, men samtidig nøkterne språket som inneholder mye mellom linjene er dyktig håndverk. Ikke minst er boka besettende spenning. "Veien" er en av de beste romanene jeg har lest.

B
BW – 23.02.2010

– Dette er bok du sent vil glemme. Selv om jeg i løpet av de første sidene av boken tenkte: "dette virker noe spesielt", fortsatte jeg å lese. Og det er noe jeg ikke angrer på. Historien er rett og slett enestående. Den griper etterhvert fatt i deg, og du får bli med på en reise i et land der det tilsynelatende ikke er noen fremtid eller håp. Vi følger "mannen" og "gutten" på veien sørover i landet som er totalt ødelagt av en eller annen ukjent katastrofe. Underveis møter de stadig nye utfordringer. De blir vitne til ting de fleste av oss ikke kan forestille seg, men når du leser historien klarer du likevel å se alt for deg. Forfatteren klarer på en utmerket måte å formidle hvor langt mennesker er villige til å gå for å overleve. Frykten og tankene hovedpersonene bærer på blir fremstillt på en levende måte gjennom bokas enkle og direkte dialog. Det hele toppes av følelsesladede scener, som vil gi de fleste klump i halsen. Boken anbefales på det varmeste!

P
Pär – 04.04.2009

– Tenk deg at alt rundt deg er utbrent og øde, at du ikke vet hvilken dag eller hvilken måned det er og at dine minner om fortiden sakte forsvinner. I "Veien" er alt det som konstituerer vårt samfunn borte. De få menneskene som fortsatt lever, er enten utsultet og fillete eller kannibaler som spiser hverandre. Hovedpersonene i Veien tilhører den første kategorien. De vet at de må være i bevegelse. De kommer ikke til å overleve en vinter til i det utbrente, øde landskapet. Derfor går de mot havet. Men ingen vet hva som egentlig venter dem der. Midt oppi all elendigheten, finnes det også et slags håp. Håpet er for eksempel knyttet til bunkersen med mat og tepper som de to plutselig kommer over. Kontrasten mellom den triste, rå og brutale virkeligheten de går omkring i, og den varme, trygge bunkersen er svært stor. Og språket som beskriver det hele er veldig godt. En stor leseopplevelse, dette her. Og snart blir det film.

H
HVS – 19.03.2009

– En storslått og fantastisk fortelling om en far og en sønn på reise gjennom en mørk og dyster verden etter den store katastrofen. En fortelling om vennskap, håp og om kampen for å overleve. To mennesker overlatt til sin egen skjebne er på vei sørover, bort fra noe eller mot noe, kanskje vet de ikke selv. Alle eiendelene bærer de rundt med seg på ryggen og de lange mørke nettene tilbringer de under en stor pressenning. Som oftest tør de ikke gjøre opp bål i frykt for både dyr og mennesker som kanskje vil dem vondt. Det eneste som er sikkert er at de har hverandre.

R
Rose-Marie – 08.02.2009

– Det har skjedd en forferdelig katastrofe i verden, og kun få har overlevd. Far og sønn er på flukt langs en vei, og over alt lurer det farer. Underveis møter de forfall, og et tykt lag av aske ligger over landskapet. Kjøpesentre og hus er for lengst utplyndret, og det er små marginer mellom liv og død. Faren har ett mål for øye; han må få sønnen i sikkerhet og de må komme bort fra kulden. Det store spørsmålet er om de klarer dette i tide ... Dette er en av de mest spesielle bøkene jeg har lest på lenge. Boka er meget godt skrevet, og da jeg først var i gang klarte jeg ikke å legge den fra meg. Jeg må likevel innrømme at jeg ble litt skuffet over boka fordi jeg fra så mange hold har hørt at dette er noe av det beste man har lest noen sinne. Slik var det ikke for meg. Når det er sagt opplevde jeg beskrivelsen av forholdet mellom far og sønn som meget rørende og varmt - i grell kontrast til den virkelighet de forholder seg til og hvor det er den sterkes rett som gjelder.

R
Rosa – 06.12.2008

– "Veien" handler om to mennesker som går langs en øde vei. Verden er øde og folketom etter en grusom katastrofe, og alle menneskene de møter må ses som potensielle fiender. Vi møter en far og en sønn. De fryser og er sultne, faren hoster, de har mistet alle de er glad i unntagen hverandre. De to går mot havet. De vet ikke hva som møter dem der, men forestiller seg at alt er bedre enn å bare gå og gå. Jeg ser veien for meg. Den er spøkelsesaktig, grå og full av støv og lik. "Veien" er den beste boken jeg noen sinne har lest!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Veien:

11 %

Maren Uthaug
Innbundet 
375,- 429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

I går

Agota Kristof
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv