Den døende borgeren

hvordan progressive eliter, stammetenkning og globalisering ødelegger ideen om USA

Victor Davis Hanson er en kjent samfunnsdebattant, forfatter, professor og forsker. Han har skrevet flere bøker om militærhistorie og ikke minst skrev han bestselgeren «The Case for Trump». Dette er hans først bok som er oversatt til norsk. Les mer

298,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Victor Davis Hanson er en kjent samfunnsdebattant, forfatter, professor og forsker. Han har skrevet flere bøker om militærhistorie og ikke minst skrev han bestselgeren «The Case for Trump». Dette er hans først bok som er oversatt til norsk. Denne boken er for alle som er opptatt av samfunnsutviklingen i USA og Europa og som ønsker å sette seg inn i de historiske forutsetningene for verdens eldste fungerende republikk: USA.

Den døende borgeren

Hva er en borger?

Hva er en borger stilt opp imot en innvandrer, en illegal innvandrer, mennesker med ulike former for tillatelse til å oppholde seg i et land: arbeid, opphold, flyktning, med mere?

Hvorfor er de siste tiårenes utvikling med stammetenkning og segregering av samfunnet uheldig for USA? Hvorfor er ideen om nasjonalstaten en sunn tanke? Og hvorfor er et globalt verdensbilde uheldig for alle parter?

Hanson stiller spørsmål som er viktige for å forstå det historiske bakteppet for dagens situasjon i USA, og i Europa. Og like viktig: Han peker på veien videre fremover.

Hanson tar for seg ulike påvirkningssystemer, det amerikanske byråkratiet, utdanningssektoren, den hvite arbeiderklassen som har gått for lut og kaldt vann, og som Trump med å var alene om å se verdien før valget i 2016.

Detaljer

Forlag
Document forlag
Språk
Bokmål
ISBN
9788275192552
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
The dying citizen

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Bøker som ligner på Den døende borgeren:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv