Min side Kundeservice Bli medlem

Drømmen om paradis

Thor Heyerdahl på Påskeøya

Ukjent for Heyerdahl og resten av mannskapet er spillet i gang. En kamp om definisjonsmakt. Egentlig er det Heyerdahl mot alle.

I 1955-56 reiser Thor Heyerdahl og et følge på 23 til Påskeøya. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Ukjent for Heyerdahl og resten av mannskapet er spillet i gang. En kamp om definisjonsmakt. Egentlig er det Heyerdahl mot alle.

I 1955-56 reiser Thor Heyerdahl og et følge på 23 til Påskeøya. Hensikten er blant annet å finne ut av hvor befolkningen hadde kommet fra. Det blir et spennende og utfordrende møte med en ukjent kultur og uvante sosiale strukturer. Verken Heyerdahl, hans følge eller lokalbefolkningen forblir upåvirket av hverandre - og forskningen og oppmerksomheten endrer livet på Påskeøya for alltid.

Boken beskriver de omfattende forberedelsene til ekspedisjonen, om hverdagsliv, romantikk og fester under oppholdet på øya, og ikke minst den sosiale virkeligheten bak den fascinerende jakten på hulesteinene.

Forfatterne har fått tilgang til nye, unike kilder: samtaler med ekspedisjonsdeltakere, arkiver i inn- og utland, og Kon-Tiki Museets samlinger av tekster og hundrevis av fotografier - mange av dem tidligere upubliserte.

Boken tar også for seg vår holdning til andre kulturer, og gir leseren innsikt i kulturelle og sosiale problemstillinger knyttet til vår tids reisevirksomhet.

Detaljer

Forlag
Vega forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
294
ISBN
9788282116251
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Drømmen om paradis
Format
25 x 18 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Drømmen om paradis:

Nansen

Harald Dag Jølle
Innbundet 
393,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv