Fridtjof Nansen

mannen og verden

"Ved sin nøkterne og analyserende omgang med fakta, skaper Vogt interesse for Nansen og hans prosjekter. Biografens styrke ligger (...) i den troverdige og begrunnede historiefortellingen."

Atle Christiansen, Aftenposten

Da Fram seilte inn Oslofjorden i 1896, ble ekspedisjonen møtt av et folkehav landet aldri hadde sett maken til. Titusener av nordmenn hyllet Fridtjof Nansen og hans mannskap. Nansen var 34 år og den komplette helt. Les mer

249,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Da Fram seilte inn Oslofjorden i 1896, ble ekspedisjonen møtt av et folkehav landet aldri hadde sett maken til. Titusener av nordmenn hyllet Fridtjof Nansen og hans mannskap. Nansen var 34 år og den komplette helt. Likevel var dette bare begynnelsen.

Forfatter Carl Emil Vogt følger Nansens eksepsjonelle liv og kaster nytt lys over det nasjonale ikonet. Han var utvilsomt en allsidig begavelse: nyskapende vitenskapsmann, dyktig diplomat, forfatter og folketaler. Hans karisma virket like godt på prinsen av Wales som på kvinner. Da Nansen døde 68 år gammel, hadde han mottatt Nobels fredspris for sitt banebrytende humanitære engasjement. Nansens innsats på så mange felt var samtidig hans svøpe: Han hadde problemer med å konsentrere seg om ett felt - eller én kvinne - av gangen. Han var stridbar, hadde humørsvingninger og var vanskelig å komme inn på selv for sine nærmeste.

Fridtjof Nansen. Mannen og verden er en gripende fortelling om den menneskelige helten som ble selve symbolet på Europas samvittighet.

Les mer om boken her.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
563
ISBN
9788202313074
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Originaltittel
Fridtjof Nansen
Format
21 x 13 cm

Anmeldelser

"Ved sin nøkterne og analyserende omgang med fakta, skaper Vogt interesse for Nansen og hans prosjekter. Biografens styrke ligger (...) i den troverdige og begrunnede historiefortellingen."

Atle Christiansen, Aftenposten

"Velskrevet og engasjert. (...) Vogt har klart alt på 564 sider."

Espen Søbye, Dagbladet

«Solid og utfyllende biografi om Fridtjof Nansen, der hans kompliserte personlighet kommer godt frem.»

Sindre Hovdenakk, VG

"Vogt får godt fram at historien om Nansen også er historien om verden rundt århundreskiftet. Mannen spilte en sentral rolle i det meste som skjedde på den tiden. "

Christian Nicolai Bjørke, Vårt land

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fridtjof Nansen:

Nansen

Harald Dag Jølle
Innbundet 
393,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Fyrsten

Niccolò Machiavelli
Paperback 
299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv