Lord of the Flies

The classic study of human nature which depicts the degeneration of a group of schoolboys marooned on a desert island. Les mer

174,-
Sendes innen 7 virkedager

Logg inn for å se din bonus

The classic study of human nature which depicts the degeneration of a group of schoolboys marooned on a desert island.

Detaljer

Forlag
Penguin Putnam Inc.,US
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
208
ISBN
9780399501487
Utgivelsesår
1959
Format
18 x 11 cm

Medlemmers vurdering

C
CB – 19.03.2009

– Boka handler om noen barn som havner på en øde øy uten tilsyn fra voksne. Til å begynne med prøver de å organisere et sivilisert samfunn. Ralph blir på en demokratisk måte valgt som leder, men det blir umiddelbart en maktkamp mellom ham selv og lederen for koret. Jack bestemmer at koret skal være jegere, og på denne måten skaffe kjøtt. Hele handlingen er en rekke kamper mellom det siviliserte og det usiviliserte, demokrati og diktatur og det gode og det onde. Forfatteren bruker en rekke bilder og symboler som til tider kan være ganske spennende. "Lord of the flies" er en bok som en må lese bare for å ha lest den. Selv om den ikke er så fryktelig bra er det likevel en bok som er verd å lese.

Y
YC – 19.03.2009

– Det er vanskelig å finne noen negative omtaler om William Goldings bok, Lord of the flies. Derfor er det på tide at noen snakker for alle frustrerte elever som er nødt å lese denne boka på skolen. Lord of the flies har en langtrukket historie som egentlig aldri slår helt blink. Om forfatteren hadde kuttet ned på de mange unødvendige skildringene av natur og miljø i tillegg til å få litt fart i handlingen ville kanskje boka falt mer i smak. Boka viser frem det onde i mennesket i form av noen små gutter. En får virkelig et innblikk i hva menneskesinnet kan gjennomføre. Likevel vil jeg påstå at boka er sterkt overvurdert og ingen burde blitt påtvunget og lese den.

N
Nevnarion – 13.06.2008

– Jeg må innrømme at jeg ikke visste noe særlig om denne boka før jeg fikk høre at den hadde gitt mye inspirasjon til tv-serien Lost. Og jeg må også innrømme at det var med en viss spenning og forventning jeg begynte å lese den. Lord of the Flies var for meg en spennende og tankevekkende historie, som samtidig moret meg veldig, mye på grunn av de mange parallellene jeg hele tiden kunne trekke til Lost. Det var ikke vanskelig å se at mye av inspirasjonen var hentet herfra. Og derfor vil jeg anbefale denne boka til alle som liker Lost, da det er stor mulighet for at de også vil nyte denne. Lord of the Flies begynner som en uskyldig historie om noen gutter som havner på en øde øy, men den utvikler seg etterhvert til å bli en blodig og voldsom affære. Historien drar for alvor fram det ondeste og grusomste i mennesket og viser oss det, i all sin stygghet. Man blir vitne til hvordan uskyldige barn forvandles til barbariske skapninger. Jeg må likevel påpeke at denne nok ikke passer like godt for alle, og noen vil nok finne den litt langdryg til tider. Likevel, en flott fortelling

B
BackPacker – 13.03.2006

– Denne boken handler om en gruppe tenåringer som overlever et flykrasj og befinner seg på en øde øy. Tilsynelatende idyll, morro og lek forvandler seg gradvis til noe uhyggelig, mørkt og drepende. Enkle oppgaver er ikke like så enkle som først og antatt, og er egentlig øya så ubebodd som guttene tror. Golding har ført i pennen en skikkelig spennende og engasjerende historie som viser oss menneskets sanne natur og mentalitet. Boken har et godt og engasjerende språk, veldig greit formulert og lettfattelig.
Historien er forholdsvis kort, og går veldig fort å lese. Jeg likte boken meget godt, dette er en gammel klassiker som absolutt har holdt seg aktuell. Denne kan leses av gammel som ung, høst som vår - Anbefales!

k
kingvald – 07.03.2006

– Denne boka tek utgangspunkt i ei gruppe born som strandar på ei øde øy. Då dei kjem til øya har dei ingen vaksne med seg og må prøva å finna ein måte å organisera seg best mogleg på. Dette medfører ein del problem og somme av borna må bøta med livet. På denne måten får boka sterkt fram korleis mennesket har mykje vondt i seg, og at den menneskelege naturen er egoistisk der fokuset i fyrste rekkje er på seg sjølv. Sjølv om eg tykkjer forfattaren har ein del poeng i det som står i boka, går han for langt og boka vert etter kvart berre eit kaos.

N
Niklas James – 28.01.2006

– Denne klassikeren handler om en gruppe skoleungdommer fra Storbritannia hvis fly krasjer i havet og flere av guttene (fra ca. 6-12) kommer seg i land på en øde øy. Her må guttene ta ansvar for seg selv, og de lærer fort å ta ansvar og ha et sett med regler for å holde orden.
Etter hvert som redningen uteblir forsvinner også de tillærte kulturelle skikkene guttene innehar, og deres oppførsel reverseres mot barbarisme og desivilisasjon. Det er en tragisk beretning om hvordan mennesket er født til å være uten regler, lover og sosiale normer rundt seg. Det er ikke tilfeldig at forfatteren bruker barn som rollemodeller - de er tross alt mindre påvirket av samfunnets prangende makt på enkeltindividets utfoldelse.
Dette er en bok spekket av symbolisme, og leses best i samlag med andre. Forfatteren måtte spørre 23 forlag før han endelig fikk "ja" for denne boken - en av tidenes bestselgere, og en av de ultimate klassikerne på litteraturhimmelen.
Livet ditt, og tilliten din til menneskets indre godhet vil aldri bli den samme igjen!

p
pippi – 08.12.2005

– Lost bølgen skyller over Norge, og serien har fort blitt en super suksess! Denne boka kom lenge før Lost, men vi møter noen av de samme temaene; mennesket mot naturen, og mennesket mot seg selv! En gjeng med skolegutter er strandet på en øde øy og må forsøke å lage en sivilisasjon.. Men de små guttene blir etterhvert redde, og når frykten inntar dem forsvinner moralen.
Lord of the flies var en ganske omdiskutert bok da den kom ut, nettop fordi den skildrer barn på en til tider grusom og grotesk måte. Men samtidig er boka uhyre fengende, en må lese videre. Hvis du synes Lost er spennende liker du sikkert denne boka, og liker du ikke Lost så liker du sikkert denne boka likevel.

-
- nym - – 16.12.2004

– This is an excellent and exciting novel where the usually well-controlled and harnessed instincts of Mankind come into full being as the young schoolbys, who have not yet had the time to mature or learn social rules quite to the degree an adult would have, survive a plane crash in the middle of a deserted tropical island and have to fend for themselves. They have to elect a leader, make up their own set of rules and somehow try to signal to the outer world that they are there, in order to create some feeling of security for themselves in an otherwise terrifying situation. Dangers lurk underneath the swaying palms and trees... Will they make it out of there alive?

Bøker som ligner på Lord of the Flies:

Sirkus
Ny!

Sirkus

Alistair MacLean
Nedlastbar lydbok 
399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stargate

Ingvild H. Rishøi
Innbundet 
308,- 339,-
 

Ekko

Lena Lindgren
Innbundet 
345,- 379,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv