Min side Kundeservice Bli medlem

Elon Musk

en biografi

«Biografien om Elon Musk viser en visjonær gründer med krisemaksimering som metode og sci-fi som inspirasjon. ... «Elon Musk» er velskrevet og høyst informativ ... kjedelig blir det aldri.»

Ola Hegdal, NRK.no

Fra forfatteren av boken Steve Jobs og andre bestselgende biografier kommer denne overraskende personlige historien om verdens mest fascinerende og kontroversielle innovatør - en visjonær som bryter alle regler og har ledet verden inn i en æra med el-biler, privat romfart og kunstig intelligens. Les mer

393,-

449,- Spar: 56,-

Sendes innen 3 virkedager
Fra forfatteren av boken Steve Jobs og andre bestselgende biografier kommer denne overraskende personlige historien om verdens mest fascinerende og kontroversielle innovatør - en visjonær som bryter alle regler og har ledet verden inn i en æra med el-biler, privat romfart og kunstig intelligens. Å ja, og så tok han over Twitter.

Da Elon Musk vokste opp i Sør-Afrika, ble han ofte banket opp. En dag kom en gjeng og dyttet ham ned en murtrapp før de banket ham opp så kraftig at han ble liggende på sykehuset i en uke. Men de fysiske skadene var små sammenlignet med de følelsesmessige skadene han ble påført av faren, en ustabil og karismatisk ingeniør med store vyer.

Farens innvirkning på psyken hans vedvarte. Han utviklet seg til en tøff, men sårbar gutte-mann, som kunne ha brå Jekyll-og-Hyde-humørsvingninger, hadde en ekstremt høy toleranse for risiko, et sug etter drama, en episk oppfatning av å ha en oppgave i livet, og en manisk intensitet som var kynisk og til tider destruktiv.

På begynnelsen av 2022 - etter et år der SpaceX gjennomførte trettien rakettoppskytinger, Tesla solgte en million biler og Elon selv ble det rikeste mennesket i verden - uttalte han seg angrende om sin hang til å skape dramatikk. «Jeg må legge om måten jeg tenker på, bort fra å være i krisemodus», sa han, «slik jeg har vært i rundt fjorten år nå, eller etter manges mening gjennom det meste av livet.»

Det var en vemodig kommentar, ikke et nyttårsforsett. Samtidig som han kom med dette løftet, kjøpte han i all hemmelighet opp aksjer fra Twitter, verdens ypperste lekeplass. Nå hadde han sjansen til å eie lekeplassen selv.

I to år har Musk latt forfatteren Isaacson fotfølge ham overalt. Han deltok på møter og inspiserte fabrikkene sammen med ham. I tillegg brukte han timevis på å intervjue Musk selv, familien hans, venner, kolleger og motstandere. Resultatet er denne avslørende historien fra innsiden, full av fantastiske fortellinger om triumfer og kaos som tar opp spørsmålet: Er demonene som driver Musk, også det som kreves for å drive frem innovasjon og fremskritt?

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
735
ISBN
9788202756215
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Elon Musk
Format
23 x 16 cm
Nr
8220832

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Biografien om Elon Musk viser en visjonær gründer med krisemaksimering som metode og sci-fi som inspirasjon. ... «Elon Musk» er velskrevet og høyst informativ ... kjedelig blir det aldri.»

Ola Hegdal, NRK.no

«Walter Isaacsons biografi om Elon Musk har et unikt kildetilfang. Etter å ha lest Walter Isaacsons biografi om Elon Musk, er man ikke særlig i tvil om at Musk er den viktigste teknologen og industribyggeren i vår tid. Boken er på sitt beste en virvelvind av galskap og genialitet. Den handler om enorme visjoner og en vilje som er større enn noen andres. ... Etter 700 sider tror jeg virkelig på at han kommer til å klare å sende mennesker til Mars om ikke altfor mange år.»

Mina Hauge Nærland, Aftenposten

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Elon Musk:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ungdom

Solfrid Raknes
Produkt bestående av flere enkeltprodukter 
559,-
 

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv