Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Ringens brorskap

første del av Ringenes herre

150 millioner solgte bøker!

I en søvnig landsby i Hobsyssel får en ung hobbit en nesten umulig oppgave: Å reise tvers over Midgard til Dommedags berg for å ødelegge Herskerringen - det eneste som kan hindre Mørkets Herre i å ta makten. Les mer

249,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

150 millioner solgte bøker!

I en søvnig landsby i Hobsyssel får en ung hobbit en nesten umulig oppgave: Å reise tvers over Midgard til Dommedags berg for å ødelegge Herskerringen - det eneste som kan hindre Mørkets Herre i å ta makten.

Ringens brorskap er første del av J.R.R. Tolkiens klassiske fortelling Ringenes herre, som fortsetter med To tårn og Atter en konge.

«Blant de største fiksjonsverk i det 20. århundre»
Sunday Telegraph

«Mesterverk? Å ja, ingen tvil om det»
Evening Standard

«Dette verket vil overleve oss alle»
New York Herald Tribune

Medlemsvurdering:
Når det er snakk om Ringenes Herre, kan man ikke annet enn å skjenke både boken og forfatteren bak den største ære, da historien om Frodo og hans reise for å kaste en ring i Mordors flammer, er en av de mest episke og fantastiske historiene som har blitt fortalt og skrevet. Tolkien har skrevet en bok som kommer til å bli hyllet i generasjoner, og derfor er det positivt at boken også er tilgjengelig i lydbok, noe som sikkert vil føre til at flere leser boken og opplever dens fantastiske historie. Anders Ribu gjør en flott jobb med å lese denne boken, hans stemme passer utmerket til en historie av slik natur. Derfor kan ikke dette bli annet enn toppkarakter og en sterk anbefaling!

TM

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Tiden
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
577
ISBN
9788210054488
Utgave
7. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
The fellowship of the ring
Format
21 x 13 cm
Serie
Tiden pocket
Ringenes herre 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Medlemmers vurdering

E
Edderkopp – 07.10.2009

– Denne boken blir regnet som en av de store underverkene i litteraturen. Det er ikke tvil om at J.R.R. Tolkien gjorde mye arbeid med boka, men han har i hvertfall klart å begeistre mange. Boken handler om Frodo som legger ut på en reise for å tilintetgjøre ringen. På reisen har han med seg menn som etterhvert blir gode venner, og står opp for hverandre når de møter farer. Da jeg leste boka ble den for meg litt for langdrygg, men lydboken passet meg bedre. Den blir liksom litt mer "lettlest" av å slippe å lese den selv.

T
TM – 19.06.2009

– Når det er snakk om Ringenes Herre, kan man ikke annet enn å skjenke både boken og forfatteren bak den største ære, da historien om Frodo og hans reise for å kaste en ring i Mordors flammer, er en av de mest episke og fantastiske historiene som har blitt fortalt og skrevet. Tolkien har skrevet en bok som kommer til å bli hyllet i generasjoner, og derfor er det positivt at boken også er tilgjengelig i lydbok, noe som sikkert vil føre til at flere leser boken og opplever dens fantastiske historie. Anders Ribu gjør en flott jobb med å lese denne boken, hans stemme passer utmerket til en historie av slik natur. Derfor kan ikke dette bli annet enn toppkarakter og en sterk anbefaling!

L
Lill – 30.03.2009

– I "Ringenes Herre" blir vi trollbundet og målløse av fantasien og tankegangen som ligger bak hvert eneste skrevne ord. Tolkien har her skapt en verden, med individuelle folkeslag og språk, som jeg aldri tror vil bli glemt. Frodo, en liten hobbit fra et fredelig folkeslag, blir revet ut av sin stille verden og ut på heseblesende eventyr og ville farer da han arver en magisk ring av sin onkel Bilbo. Den magiske ringen er ikke en hvilken som helst magisk ring; det er en magisk ring som tilhører den onde Lord Sauron - og nå vil han ha den tilbake.

g
guttungen – 20.08.2008

– "Ringenes herre" handler om hobbiten Frodo, som har arvet en magisk ring av onkelen sin, Bilbo. Han syns det er på tide at Frodo får vite Ringens historie. 11 ringer ble smidd. 7 av dem ble ødelagt i frykt for at de skulle falle i Fiendens hender. 3 av dem er det noen andre som passer på, og Den Ene, den ringen som Frodo har, er den mektigste av dem alle. Nå er det fare for at Fienden får tak i Ringen og dens makt, så Frodo må derfor reise langt, langt vekk fra alt som er kjent og kjært... På reisen møter han alt fra underlige dverger til fortryllende alver, skumle troll, sorte ryttere og mektige trollmenn. Anbefales på det sterkeste!

I
Ida – 29.11.2005

– Ringenes Herre har som de aller fleste vet blitt en klassiker. Ringens Brorskap er første boken i en troligi. Ringenes Herre er fantastisk! Den ble skrevet for et halv århundre siden og er fortsatt en av de beste og mest leste bøkene i verden! Dette er utrolig! Det skal svært, svært mye til for at en bok skal holde seg så lenge.
Når det gjelder Ringenes Herre er dette fult fotståelig. Leseren blir revet med i historien allerede fra første ord og har problemer med å legge fra seg boken. Du blir sungd inn i en fantastisk historie.
Frodo er hovedpersonen. Han får ansvaret for en ring, men det er ikke hvilken som helst ring! Denne ringen er livsfarlig og må ikke havne i hendene på feil folk.
Jeg elsker Ringenes Herre. Det er en fantastisk historie. Nydelig skrevet og persongalleriet er fantastisk bra. Hvordan Tolkien klarer å holde flyten gjennom hele boken, kan jeg ikke forstå.
Ringenes Herre er en av de få bøkene jeg ikke finner noe å prike på. Ikke èn eneste ting. Dette er en bok du bare MÅ lese! Anbefales både til voksne, barn og ungdom!! Jeg bare elsker boken!

A
Andreas – 17.07.2005

– Dette er første boka i trilogien ringenes herre. Det er starten på den fabelaktige historien om alle vesenene i verdenen Midgard som Tolkien har skapt. Frodo og Sam setter ut fra Hobbittun med seg for de muntiadok og peregrin tok. Frdo følger i Bilbos fotspor.Hensikten med ferden er å bringe en magisk ring til det store møte i Kløvendal der alvene bor. Veien blir ikke fredfull for hakk i hell lurer det noen sorte vesener på sorte hester som ikke har gode hensikter. Vil Hobbitene nå Kløvendal? Og hvis det hva vil skje? Dette er en veldig bra bok som er viktig å ha med seg før du leser videre på de andre i trilogien som kanskje er litt mer spennende . Stå på og kjemp deg gennom denne og du vil elske resten. P.S. Hvis du har sett filmen så hjelper ikke det les den!

T
Tarjei – 15.06.2005

– Interessen rundt Ringens Brorskap har bare økt og økt opp gjennom årene, og særlig etter at Ringenes Herre trilogien ble filmatisert. Men boken oppnådde kult-status allerede for 30-40 år siden, og det med god grunn; mer velskrevet bok finnes knapt. Faktisk syns jeg Ringens Brorskap er det aller sterkeste leddet i en meget god trilogi. Den begynner lett og fint, og den klarer å fange leseren umiddelbart, noe mange bøker kan slite litt med. Videre får leseren enorme mengder med informasjon om hvordan ting står til i verdenen Midgard, uten at det på noen som helst måte går utover flyten i fortellingen. Boken skildrer kampen mellom det gode og det onde på en utmerket måte, og den er uforutsigbar og spennende hele veien. Man lærer karakterene å kjenne - hvem blir ikke fascinert av Sam Gamgods innsats for Frodo, eller Aragorns heroiske beskyttelse. Jeg må si jeg er imponert over måten Tolkien har klart å komme inn i dybden på karakterene uten at det nevneverdig går utover flyten. Kort og godt en fantastisk bok, som man rett og slett må lese.

A
Aragorn – 17.02.2005

– Jeg syntes boken er ‘‘100%’’ god. Jeg kan ikke huske å ha lest en bedre bok enn Ringenes herre ringens brorskap. Jeg synes det er helt utrolig av Tolkien å lage et kart over Midgard som kan hjelpe oss å finne fram når vi leser. Og ikke minst språket han har skapt; ‘‘Alvisk’’. Språket ellers er utrolig bra. Det er en eventyrlig opplevelse å lese denne boka. Selve historien er genial. Du følger Frodo og Sam gjennom en uforglemmelig ferd for å ødelegge maktens ring i dommedagsberget. Jeg synes, at den som ikke har lest denne boken, bør begynne.

a
andreas – 09.02.2005

– Denne boka er kort sagt det gode mot det onde. Dette er begynelsen på historien om Hobitten Frodo som aldri har vært uten for Hobsyssel, drar ut for å redde verden med seg for han Sam Gamgod, Munti og Pippin Tok. Frodo bærer med seg ringen som onkelen Bilbo rappa fra vesenet Gollum. De blir med i et broskap med en alv, en dverg, to mennesker og en trollmann som heter Aragorn , Boromir, Gimli,Legolas og til sist men ikke minst Gandalv De kjemper mot den onde Sauron som lever i Mordor og han har fått den onde trollmannen Sarumann som egentlig var snill. Frodo må kaste ringen i en vulkan i Mordor Liker du fantasy er denne boka perfekt. J.R.R Tolkien har nemlig skapt en verden med kart språk og vesener. God lesning og gled deg

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ringens brorskap:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Fanget

Cha Sandmæl
Innbundet 
288,- 329,-
 

Såret

Cha Sandmæl
Innbundet 
288,- 329,-
 
Skygger
Ny!

Skygger

Steffen Kverneland
Innbundet 
390,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv