Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Silmarillion

Gud, Eru Ilúvatur, skaper verden og lar sine tjenere valaene hjelpe til. En av valaene gjør opprør mot Gud og blir Morgoth, Fienden i Midgard. Valaene går til krig mot Morgoth. Krigen vekker alvene, Guds førstefødte barn, og valaene fører dem til sitt land Valinor. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Gud, Eru Ilúvatur, skaper verden og lar sine tjenere valaene hjelpe til. En av valaene gjør opprør mot Gud og blir Morgoth, Fienden i Midgard. Valaene går til krig mot Morgoth. Krigen vekker alvene, Guds førstefødte barn, og valaene fører dem til sitt land Valinor. Der skaper alven Fëanor silmarillene, tre fullkomne edelstener. Men så stjeler Morgoth silmarillene. Mens krigen mellom alvene og Morgoth pågår kommer også menneskene til Midgard. Dette er fortellingen om Midgards eldste historie,om hvordan verden oppstod og hva som skjedde før begivenhetene i Hobbiten og Ringenes herre.

Medlemsvurdering:
Silmarillion er boken som gir svar på mange av de spørsmålene man kan sitte igjen med etter å ha lest Ringenes Herre. Hvordan oppstod egentlig verden? Hvordan kom det onde? Hvordan kom de forskjellige folkeslagene? Alt dette blir det gitt svar på i Silmarillion sammen med mye annet. Faktisk er det mye som man faktisk ikke har lurt på, men som kommer til nytte når man leser det. Bortimot alt som står i denne boken er interessant, og den blir på en måte en oppslagsbok som man kan bla i når som helst. Den er veldig omfattende, noe som kan gjøre den noe tunglest men veldig interessant. Man får bakgrunnen til mange av figurene i Ringenes Herre, særlig alvene. Alt i alt er dette en bok som er veldig oppklarende og absolutt verdt å lese. Etter å ha lest denne forstår man enda mer av Tolkiens fantastiske verden.

Halfdan

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Tiden
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205345591
Utgave
5. utg.
Utgivelsesår
2005
Originaltittel
The Silmarillion
Format
28 x 17 cm
Priser
Bastianprisen. Voksen 1995

Medlemmers vurdering

H
Halfdan – 10.09.2006

– Silmarillion er boken som gir svar på mange av de spørsmålene man kan sitte igjen med etter å ha lest Ringenes Herre. Hvordan oppstod egentlig verden? Hvordan kom det onde? Hvordan kom de forskjellige folkeslagene? Alt dette blir det gitt svar på i Silmarillion sammen med mye annet. Faktisk er det mye som man faktisk ikke har lurt på, men som kommer til nytte når man leser det. Bortimot alt som står i denne boken er interessant, og den blir på en måte en oppslagsbok som man kan bla i når som helst. Den er veldig omfattende, noe som kan gjøre den noe tunglest men veldig interessant. Man får bakgrunnen til mange av figurene i Ringenes Herre, særlig alvene. Alt i alt er dette en bok som er veldig oppklarende og absolutt verdt å lese. Etter å ha lest denne forstår man enda mer av Tolkiens fantastiske verden.

B
Blekkulf – 05.03.2006

– Har du sett noe så vakkert!? Tankene mine går tilbake til munker som sitter å skriver av gamle bøker inne i klostrene. Det er til å få frysninger av. Silmarillion er Midgards skapelsesberetning og urhistorie. Vi snakker med andre or her om: helteepos og nye fabelaktige slag med drager og dverger i tottene på hverandre. Historien er bygd opp de tre edelstenene, silmarillene, som blir fravristet alvene av Saurons forgjenger.
Den er til tider litt tung, PGA en mengde navn som det er vanskelig å holde styr på. Men historien er så vakker og forløsende for oss Tolkien-fans som jafser i oss alt vi kan lære om Midgard. Tenk å ha denne utgaven i bokhylla!

-
-stefan – 24.08.2005

– John Ronal Reuel Tolkien (født 1892) er blant de mest kjente forfatterne i den vestlige verden. Aller mest kjent er han nok for den mektige trilogien om Ringenes Herre, som også har opplevd stor suksess de senere år som tre helaftens spillefilmer. For de som ikke får nok av Tolkiens fantasy-univers og alle skapningene som befolker Midgard, vil denne boken være midt i blinken. Det er virkelig en praktutgave, med stive permer og skinnrygg. Ikke minst er Ted Nasmiths flotte illustrasjoner, 45 i tallet, med på å gjøre dette til en bok utenom det vanlige utstyrsmessig. Det følger også med et utbrettskart over Beleriand. Det er altså rikelig her for å få Tolkien-fans tenner til å løpe i vann. Tolkiens sønn har skrevet forordet, og vi får også et utdrag fra et brev av J. R. R. Tolkien hvor han utdyper sine tanker bak Silmarillion, og også til dels Ringenes Herre. Det er et fantastisk gjennomarbeidet og sammenvevet univers som er skrevet fram av Tolkien, som evner å fascinere de fleste. Silmarillion er ikke lettlest, men likevel uunnværlig for de som vil vite alt om Midgards eldste historie.

T
Tarjei – 10.08.2005

– Mange som har lest 'Ringenes Herre' sitter igjen med en hel del spørsmål. Noen av svarene kan fåes her. I 'Silmarillion' blir verdens historie frem til hendingene i 'Ringenes Herre' fortalt, og det gjøres på en veldig fin måte. Kombinasjonen av rein fakta og inspirerende historier er meget flott og balansert. Denne boken inneholder så mange flotte historier at det bare er et spørsmål om tid før deler av den blir filmatisert. Historiene om Fëanors hus, Beren og Luthien, Melkor som ble Morgoth og Turin Turambar er udødelige klassikere. Den som klaget på få kvinner i 'Ringenes Herre' blir nok litt mer fornøyd her. Oversettelsen er også meget god - selv om en oversettelse aldri kan erstatte originalen.

A
ArneZ – 09.07.2005

– If you are a total Tolkien fan I recommend that you read this book. It is a condensed version of Tolkien's work that was never published, due to the fact of its sheer detail. Luckily we have his son, Mr Cristopher Tolkien, to thank for putting together all of his father's notes. It talks about the entire history of the universe of Tolkien, from the creation story to Frodo's departure in the Grey Havens. The languaged used is archaic similar to the style seen on the bible, very formal and brief. Even if the narative is very simplistic one can still see the humanity in all the characters, proving that this book is extremely well written....

Oppdag mer

Bøker som ligner på Silmarillion:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Byen

William Faulkner
Innbundet 
349,-
 

Bygda

William Faulkner
Innbundet 
349,-
 

M

Antonio Scurati
Innbundet 
419,- 479,-
 
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Ikigai

Yukari Mitsuhashi
Paperback 
131,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv