Min side Kundeservice Bli medlem

Erstatningsrett

en lærebok

Erstatningsrett - en lærebok er en bred fremstilling av norsk erstatningsrett og beskriver samtidig erstatningsrettens internasjonalisering. Boken gir en helhetlig fremstilling av erstatningsrettens to hovedspørsmål: Foreligger det erstatningsansvar? Og i så fall, hvor langt rekker ansvaret? Fremstillingen omfatter både det privatrettslige og offentligrettslige erstatningsansvaret. Les mer

899,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Erstatningsrett - en lærebok er en bred fremstilling av norsk erstatningsrett og beskriver samtidig erstatningsrettens internasjonalisering. Boken gir en helhetlig fremstilling av erstatningsrettens to hovedspørsmål: Foreligger det erstatningsansvar? Og i så fall, hvor langt rekker ansvaret? Fremstillingen omfatter både det privatrettslige og offentligrettslige erstatningsansvaret. Sentrale ansvarsgrunnlag som culpaansvar, arbeidsgiveransvar, ulovfestet objektivt ansvar og bilansvar dekkes. I tillegg beskrives reglene om årsakssammenheng og erstatningsutmåling samt reglene om skadelidtes medvirkning, lemping og solidaransvar. Både personskader, tingsskader og rene formueskader behandles.

Denne tredje utgaven er oppdatert med en rekke nye høyesterettsavgjørelser, nyere juridisk teori og sentrale lovendringer. Boken er også ajourført med EØS-rettslige kilder og menneskerettslige kilder.

Det er lagt vekt på å gi boken en pedagogisk innretning, blant annet ved en rekke instruktive figurer og tabeller.

Boken er velegnet som lærebok for juridiske studenter, men vil også være nyttig for dommere, advokater og andre som arbeider med erstatningsrett.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
505
ISBN
9788215066219
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Erstatningsrett
Format
25 x 18 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Erstatningsrett:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1979
Ny!

1979

Val McDermid
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv